Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

10 ezer liter üzemanyagot talált a NAV egy ágasegyházi ingatlanon

Kecskemét - A pénzügyőrök kiérkezésekor az ásványolaj-lepárló berendezés éppen működött. Jövedékkel visszaélés elősegítése miatt 3 milliós bírsággal is számolhatnak.
A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársainak közreműködésével tegnap ellenőrzést tartottak egy ágasegyházi ingatlanon.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

Az ingatlan egyik melléképületében egy éppen működő óriási méretű, 3000 literes üsttel ellátott ásványolaj-lepárló berendezést találtak, amely mellett megközelítőleg 10 ezer liter már legyártott ásványolajterméket is megtaláltak a pénzügyőrök.

Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt gépjármű – személygépjárművek és munkagépek – már az illegálisan előállított üzemanyaggal voltak megtankolva.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

A pénzügyőrök valamennyi termékből mintát vettek, melynek a vizsgálatát a NAV Szakértői Intézetének munkatársai a mobil labor segítségével már a helyszínen megkezdték.

A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított üzemanyagot pénzügyőrök lefoglalták és az ügyben jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

A jövedéki eljárás végén több mint 3 millió forint bírság kiszabása várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piáltak az osztálykiránduláson, egy évre ítélték a tanárt

A tanár kirándulások és táborok alkalmával alkoholfogyasztást engedélyezett tanítványainak, valamint jelenlétükben vulgáris és obszcén tartalmú kifejezéseket használt. Tovább olvasom