Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

12 év börtönbüntetés az alkalmazottait megmérgező asszonynak

Előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés kísérlete miatt 12 év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy nőt, aki meg akarta mérgezni egy alkalmazottjukat. Az asszony férje életveszélyt okozó testi sértés miatt 7 év börtönt kapott, unokájukat pedig személyi szabadság megsértése miatt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.
Az ügy elsőrendű vádlottja, a Bugacpusztán állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó Igmándi Mihályné azért akarta megmérgezni a tanyájukon dolgozó - súlyos fokban fogyatékos - női alkalmazottat, hogy az ne menjen el máshova dolgozni. A 66 éves elsőrendű vádlott és családtagjai erőn felül dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták a sértettet. A nő el akart szökni, de az asszony és 76 éves férje - a másodrendű vádlott - éjszakára bezárta.

Az asszony a sértett kávéjába permetezőszer kevert, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét, az életét az azonnali orvosi segítség mentette meg. Az elsőrendű vádlottat ezután őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Igmándi Mihály másodrendű vádlottat csütörtökön 7 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Őt az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolta, de ezt a bíróság megváltoztatta. A férfi ugyanis rábírt egy tanyájukon dolgozó nőt arra, hogy vállalja magára az elsőrendű vádlott által elkövetett bűncselekményt. Amikor ennek a nőnek a vallomása nem vezetett eredményre, a másodrendű vádlott a tanú kávéjába clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, amely enyhe mérgezést okozott. A sértett nyolc napon belül gyógyult, de a szakértők szerint halált is okozhatott volna a szer.

A vádirat szerint a vádlottak több embert is igyekeztek rábírni arra, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben, és ezért pénzt is kínáltak, sőt rátámadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre, akik feljelentették az idős házaspárt.

A szabadlábon védekező Hordós János harmadrendű vádlottat - az idős házaspár unokáját - személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért nyújt be fellebbezést, míg a másod- és a harmadrendű vádlottra kiszabott büntetést tudomásul vette. A vádlottak és védőik felmentésért nyújtanak be fellebbezést, a per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró elutasította a vádlottak szabadlábra helyezési kérelmét.

Olvasóink írták

 • 2. klj...54 2012. július 05. 22:22
  „Arányosság az hol van?
  Befejezett emberölésért meg adnak kettő és fél évet?”
 • 1. SP 2012. július 05. 20:01
  „""Munkaidőn túl sem szidhatjuk a főnököt
  Júniustól sem az irodában, sem a szabadidőnkben nem tanúsíthatunk olyan magatartást, amellyel lejárathatjuk a munkaadónkat. Ez a virtuális világra hatványozottan igaz. De mit figyelhet meg a főnök?""

  http://www.profession.hu/cikk/20120629/munkaidon-tul-sem-szidhatjuk-a-fonokot/1089

  Kivétel, ha mérgez a főnök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Lilla bombaformában

A BÁCSVÍZ-KVSC hat fővel vett részt a hétvégi OB-n, és nem kevesebb, mint hat arany-, négy ezüst- és két bronzéremnek örülhettek a viadal végén.

Tovább olvasom