Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

12 milliárdos kórházfejlesztés Kecskeméten

Kecskemét – A tervek szerint 2010 januárja és 2012 decembere között közel 12 milliárd forintos fejlesztésből újul meg a megyei kórház Kecskeméten, a Nyíri út 39. szám alatt.
Az uniós forrásokból megvalósuló fejlesztésről csütörtökön ünnepélyes keretek között írták alá a szerződést. Az eseményen nemcsak Svébis Mihály kórházigazgató, Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere és Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke vett részt, hanem Székely Tamás egészségügyi miniszter is.

A cél a korszerűsítés mellett a központosítás, két éven belül minden egy helyre kerül, az ellátás színvonala pedig egységesen magas lesz. Mintegy 3,5 milliárdból épül fel a vadonatúj, minden igényt kielégítő, ultramodern kórháztömb, a fennmaradó összeget pedig műszerfejlesztésre költhetik. A kecskeméti városvezetés 1,15 milliárdos önerővel vágott neki a beruházásnak, pályázat útján 10,4 milliárdot szerzett az Európai Uniótól.

Az Izsáki úton nem marad semmi, minden eddig ott működő osztály átköltözik a Nyíri útra. Az egészségügyi ellátás az újjávarázsolt megyei kórház kezében összpontosul majd, a régi, üresen maradó épületegyüttest pedig értékesíti az önkormányzat.

A 2012 végére megvalósuló fejlesztés nem titkolt célja a jelenleginél jóval gazdaságosabb, költséghatékonyabb működtetés, ezen kívül pedig az egészségügyi ellátás terén országos viszonylatban fejletlenebb megyében az esélyegyenlőség megteremtése.

A nagyszabású beruházás előkészítését a városvezető személye nagyban segítette, hiszen Zombor Gábor mielőtt elvállalta volna a polgármesteri tisztséget, 2000 márciusától 2006 júliusáig éppen a megyei kórház főigazgatójaként tevékenykedett. Ezen kívül 2002 óta a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke, illetve 2004 óta a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke társadalmi megbízatásban.

Olvasóink írták

  • 1. Logaritmus 2009. szeptember 04. 16:26
    „Szemét EU!
    SZEMÉT KORMÁNY! Ebből is látszik, hogy a fideszes városoknak rossz. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes-gyár: milliárdos trükkök a kulisszák mögött

A városi önkormányzat tagadja, hogy bármiféle jogi kapcsolat lett volna közte és az ügyes lavírozással milliárdokat zsebelő Best Invest Kft. között. Tovább olvasom