Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

14 év fegyházat kapott a gyerekeit orális szexre kényszerítő apa

Jogerősen tizennégy év fegyházra ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a jánoshalmai férfit, aki öt gyermekét hosszú időn keresztül embertelen körülmények között tartotta, s rendszeresen fajtalankodott két fiával és egy lányával.

A korábban már többször büntetett, 34 éves vádlott élettársával és gyermekeivel 2006 végétől élt egy Jánoshalma melletti tanyán. A házban és annak környékén egyáltalán nem tartottak rendet, a lakásban a kosz uralkodott, az ingatlan körül évek óta halmozódott a szemét és az ürülék. Gyakran előfordult, hogy a gyermekek fekhelyei körül rágcsálók és háziállatok futkostak, az udvaron terjengett a bűz, a kicsik ruhája elhanyagolt, koszos volt, s a gyerekek nagy hidegben is mezítláb járkáltak az udvaron.

A vádlottak italozó életmódot folytattak, szinte minden este lerészegedtek, a ritkán vállalt alkalmi munkákból származó jövedelmük nagy részét is italra költötték. A férfi ittasan gyakran a gyerekek előtt bántalmazta élettárását. A gyerekek nem jutottak a szükséges orvosi ellátáshoz, a betegségeket általában lábon hordták ki, ápolatlanok, tetvesek és alultápláltak voltak. Az éhezés és a katasztrofális higiéniai körülmények miatt a legkisebb, hét hónapos gyermek 2009 márciusában szalmonella- és rotavírus-fertőzést kapott, de csak napokkal a tünetek jelentkezése után vitték orvoshoz, aki a rendkívül súlyos állapotban lévő kicsit azonnal kórházba utalta. A csecsemő közvetlen életveszélyben volt, ami a vádlottak közömbös, elhanyagoló magatartása miatt alakult ki, ezért a gyerek kórházból nevelőszülőkhöz került.

Emellett a vádlott két kiskorú fiával és egy kiskorú lányával, több alkalommal, nyaranta heti rendszerességgel fajtalankodott. Az egyik kisfiú ez ellen többször tiltakozott, azért a vádlott veréssel fenyegetve kényszerítette őt fajtalankodásra. Az ügyben - lakossági bejelentés alapján - 2009. május 21-én a jánoshalmi gyámhivatal tett feljelentést. A vádlott a szemérem elleni erőszak vádját az eljárás során mindvégig tagadta. A táblabíróság szemérem elleni, folytatólagosan elkövetett erőszak, kiskorú veszélyeztetése bűntette és gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a férfit. Élettársa - az esetében jogerőre emelkedett elsőfokú ítéletben - két év, végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett börtönt kapott.

Korábban írtuk:

Az első fokon eljáró Bács-Kiskun megyei Bíróság a 37 éves B. Tibor elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A per másodrendű vádlottját, a férfi élettársát, az öt kiskorú gyermek édesanyját, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint testi sértés vétségében találta bűnösnek a bírói tanács, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek letöltését öt év próbaidőre felfüggesztette. A szülők felügyeleti jogát minden gyerek esetében megszüntette a bíróság elsőfokú ítéletében. Az ítélet a másodrendű vádlott esetében jogerőre emelkedett, míg az elsőrendű vádlott és védője a szemérem elleni erőszak vádja alóli felmentés és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi és a nő italozó életmódot folytatott, és miután minden pénzüket alkoholra költötték, volt, hogy a gyerekeknek télen is mezítláb kellett járnia. A vádlottak a házat olyannyira nem takarították, hogy a szobákban rágcsálók futkároztak, és szeméthalom volt a lakás környékén mindenütt. Ha a kiskorú gyerekek betegek voltak, akkor sem vitték őket orvoshoz, és sokszor télen sem fűtöttek rájuk.

A két vádlott rendszerint minden este részegre itta magát, ezt követően pedig az apa a gyerekek előtt verte a nőt, aki részegen kiabált a gyerekekkel. Ráadásul a férfit szemérem elleni erőszak bűntettével is gyanúsítják, miután a vád szerint három gyermekét is arra kényszerítette, hogy orálisan kielégítsék.

Olvasóink írták

 • 7. 4Angel 2011. június 25. 09:28
  „Felháborító!!!!! Sok házaspár meg menyire szeretnének gyereket, és éveket várnak hogy végre legyen nekik !!!”
 • 6. Utazo 2011. június 23. 22:42
  „Na, ennyit a " gyermekvedelemrol" !
  Nem eloszor es szerintem nem utoljara! Ez oket is minositi!
  Amugy az allat nem csinal ilyet a kolykevel!
  Megall az ember esze!”
 • 5. dodó 2011. június 23. 10:41
  „"Felesleges élet még nem született. Minden ezzel ellentétes állítást elutasítunk. (...) Felesleges és indokolatlan élet pedig nincsen". (Orbán Viktor 2011. februárban a Jobbik cigánykérdéshez feltett kérdésére)”
 • 4. bambinaXX 2011. június 23. 09:06
  „hozzánk bezzeg gyakran jár a védőnő..
  hozzájuk vajon..?
  és miért nem lépett időben a gyermekvédelem??? őket nem kellene felelősségre vonni?
  az "italozó életmód" nem máról holnapra alakul ki..”
 • 3. bánki 2011. június 23. 08:30
  „Öt gyermek apja !

  Etnikai hovatartozása ?”
 • 2. Pres 2011. június 23. 08:05
  „Ha csak megölte volna őket, kevesebbet kap.”
 • 1. papsajt 2011. június 23. 07:35
  „Egy család tartja rettegésben Lábatlant

  http://propeller.hu/szorakozas/1935096-egy-csalad-tartja-rettegesben-labatlant”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a karácsonyi szervizbetörő

Több millió forint értékű műszaki berendezést lopott össze tavaly karácsonykor az a 41 éves férfi,… Tovább olvasom