Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

14 év fegyházat kapott a jótevőjét megfojtó román férfi

Kecskemét - A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 14 év fegyházbüntetésre ítélte azt a román férfit , aki még 2003-ban egy rablás közben megfojtott egy dusnoki férfit. Társa hat év fegyházbüntetést kapott.
A két férfi több alkalommal is vállalt már alkalmi munkákat Magyarországon, és 2003. június 25-én szintén ez okból érkeztek autóbusszal Dusnokra. Miután a kora délutáni órákban megérkeztek a településre, lerakták holmijukat korábbi szálláshelyükön, majd a helyi italboltba mentek, ahol a munkaadók alkalmi munkásokat szoktak keresni. Itt futottak össze a köztudottan jómódban élő, 61 éves I. Ádámmal, aki rendszeresen segített munkát találni román vendégmunkásoknak, és ezúttal is ígéretet tett arra, hogy segít nekik. A magyar férfi ezt követően biciklivel elment horgászni, a két vádlott pedig még két órán keresztül italozott, majd gyalogosan elindultak egy gazdához, hátha tud nekik munkát adni. Útközben - majd miután a keresett gazdát nem találták otthon visszafelé is - összefutottak a Vajas-patak partján horgászó I. Ádámmal, akivel kedélyesen elbeszélgettek, majd tovább indultak munkát keresni. A sértett házához érve döntöttek úgy, hogy amíg a férfi horgászik, bemennek a házba, és ellopják értékeit.

Bemásztak a kerítésen, de a bejárati ajtót zárva találták. Ezután az udvari melléképületbe mentek, ahol találtak egy ajtót, ami a lakáshoz vezetett, de ez szintén zárva volt. Egy talált csavarhúzóval elkezdték feszegetni a bejárati ajtó alsó lemezét, hogy annak helyén bekúszva majd bejussanak, de ekkor hazaérkezett I. Ádám. Miután kerékpárját betolta a melléképületbe, észrevette a két betörőt, kiabálni kezdett, de a két román elkövető lefogta, majd megkötözte, száját pedig egy törülközővel betömte. Ezután elszívtak néhány szál cigarettát, miközben megállapodtak abban, hogy egyikük bemászik a házba, a másik pedig figyel, nehogy észrevegye őket valaki. Miközben az elsőrendű vádlott a házban kutatott, a megkötözött sértett mozogni, zajongani kezdett. A másodrendű vádlott ekkor rátérdelt, és fojtogatni kezdte, aminek következtében a magyar férfi 5-10 percen belül életét vesztette. A másodrendű vádlott ezután a pincelejárathoz vonszolta a holttestet, majd jelzett benn lévő társának, hogy induljanak. Az elsőrendű vádlott ezalatt két mobiltelefont, 450 ezer forintot, valamint 2800 eurót vett magához. Miután a házból távoztak, szállásukra mentek aludni, majd másnap busszal Szegedre, onnan pedig gépkocsival Romániába utaztak. A másodrendű vádlott csak itt árulta el társának, hogy megfojtotta a házigazdát.

Komoly őrizetben hallgatták végig az ítéletet a román vádlottak.
Komoly őrizetben hallgatták végig az ítéletet a román vádlottak.

Két évvel később a két vádlott Romániában is elkövetett egy rablógyilkosságot, amiért hazájukban 22-22 év börtönbüntetést kaptak. 2009-ben adták ki őket Magyarországnak, a dusnoki gyilkosság nyomozásának, majd bírósági eljárásának lefolytatása idejére.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a csütörtöki ítélethirdetésen az elsőrendű vádlottat rablás bűntette miatt 6-, a másodrendű vádlottat emberölés bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte. Az ítéletet a vádlottak és védőik, illetve az ügyész is elfogadta, így az jogerőre emelkedett.

Olvasóink írták

 • 5. 751510 2011. február 24. 15:39
  „Romániában 22 évet kaptak rablógyilkosságért,i tt 14-et...”
 • 4. radikális 2011. február 24. 14:59
  „a 14év túl enyhe. Mindenképpen vissza kell állítani a halálbüntetést, és azt minden emberölés megtorlásaként alkalmazni.”
 • 3. pinkfloyd60 2011. február 24. 14:11
  „És miért utáljuk a románokat?”
 • 2. zero 2011. február 24. 10:54
  „Ennyit ér egy ember élet ???????Nagyon kevés”
 • 1. dodó 2011. február 24. 10:27
  „Nem derül ki a cikkből, hogy most akkor román romák, esetleg roma románok-é vótak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boros Emil a Kiskunsági Nemzeti Park élén

Új igazgató irányítja a Kiskunsági Nemzeti Parkot. Boros Emil agrármérnök február 15-e óta tölti be… Tovább olvasom