Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

1 milliárdos banki baki: nyugtatókon élt a lakáshiteles

Hónapokon keresztül egymilliárdos tartozást követelt egy bank egy kiskunkfélegyházai ügyféltől. A férfinak 5 millió forintos lakáshitele van a pénzintézetnél, amit egy ideje nem tud fizetni, mert elveszítette a munkahelyét.
Egy egyszerű panellakásra két éve vett fel ötmillió forint hitelt egy fiatalember. Egy éve azonban elveszítette a munkahelyét, nem tudott törleszteni. Szólt is a banknak, akik segítettek, és átütemezték a tartozását. Ezután azonban már csak a gondok jöttek.

Hónapok óta mínusz egymilliárdos az egyenlege. - Nem sokat alszom, meg meg kell mondjam, sűrűn kell nyugtatóhoz nyúlnom - mondta Ficsór Károly, a bank lakáshiteles ügyfele.

Többször is érdeklődött a bankfiókban, azt állítja, magyarázatot nem kapott. Írt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is, de ott sem segítettek neki. Most már azt sem tudja, mennyi lehet a valódi tartozása.

- Hogyha bármilyen kis összeg érkezik a számlámra, azt azonnal levonnák, egy két órán belül - mondja a panaszos.

A banknál elismerték, ők hibáztak. Ráadásul egyszer már törölték az inkasszót, de az valamiért újra visszakerült az ügyfelük számlájára. Miután az RTL Híradó érdeklődött, újra törölték a milliárdos tartozást.

"Sajnos a technikai malőr újra megtörtént, ez a nagy összeg, ez a téves összeg újra rákerült a számlára, amit azóta természetesen levettünk. Mivel ez egy ismételt hiba volt, vizsgáljuk a bankon belül a személyi felelősség kérdését is, és a technikai megoldást, és garantáljuk, hogy ilyen holnaptól nem fordulhat elő" - mondta Sipos József, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Leslie.nemeth 2011. február 25. 08:23
  „Nem lehetne legalább 8 elemit végzett értelmes banktisztviselőket alkalmazni?”
 • 32. szokecsaj12 2011. február 10. 05:54
  „nemtudom11-nek még egy info.

  A végrehajtási eljárás kilakoltatási moratórium alatt is elindítható. Csak a kilakoltatás nem történik meg. Uis ilyen esetben minimum 2-3 hónap, mire a jogi eljárás lezajlik. Most már egyszerűsített közjegyzői eljárás van, de asszem a bankokra az nem vonatkozik, nekik továbbra is a bírósági út maradt. Ami meg még több hónap, még akkor is ha az adós nem kifogásolja meg a bíróságon a tartozást.

  Amint a lefoglalási dokumentumok megvannak, nos akkor vizsgálja a végrehajtó, hogy van-e moratórium érvényben avagy sem. Tehát T. ügyfél távozzon-e vagy sem az ingatlanból. A végrehajtásnak is vannak ezen túl szabályai, pl. x. időt kell biztosítani a távozásra, az ingóságok elszállítására (már a személyesre, meg az olyan háztartási kellékekre (hűtő, mosógép) ami nem lefoglalható, mert pl. a plazmatévét, számítógépet, stb azért elviszik).

  Ugyanakkor a végrehajtási végzéssel az ingóságok már foglalhatók (szó sincs arról, hogy vitték a tévéjét....), továbbá a jövedelem letiltásra kerül. Még a munkanélküli járulék és az alapnyugdíj mittoménhányszorosánál magasabb (rokkant és öregségi) nyugdíj is letiltható. Az összeg, ami maradhat 33 ezer mittomén hány forint.”
 • 31. nelek 2011. február 09. 08:25
  „29. nemtudom11, nem tudom ki a szőke.
  A Te fogfájásod neked kellemetlen, én attól még jól érzem magam, és persze viszont. Ha rám tolnának 1 milliárd tartozást, ahhoz azért bizonyítani kéne erősen, hogy felvettem. Ez kevesebb aggodalom (hiszen annyira irreális egy köznapi embernél ekkora összeg) mint egy nagyon is reális 500000 aminek nem tudod a forrását.

  A Dégáz is számlázott nemrégiben egy hőerőmű nagyságrendű gázszámlát egy családi házra, ott is csak vonogatták a vállukat.”
 • 30. szokecsaj12 2011. február 09. 06:31
  „nemtudom11, ja, szőke vagyok, hát persze.

  De nekem az az 500 ezer közel két évig volt a nevemen falsként. Ja, és lehet, hogy piti összeg, év mivel önálló hitelszámlán (!!!) volt, erős volt az okirathamisítás gyanúja. Sőt. Ez az, nem más. 2 évig tartott, mire eljutottunk oda, hogy levették a nevemről, de addig semmilyen információt nem voltak hajlandóak nyújtani. Sokáig attól rettegtem, hogy a volt élettársam, akivel haragban váltunk el, de korábban hozzáfért az adataimhoz, áll a dolog mögött. Meg attól, hogy vajon még hány banknál, hány millióra tette meg ugyanezt. De utólag inkább az a gyanúm, hogy "belső lopás" történt. Amit a bank nem is akart nekem megmagyarázni. És igen, soha a büdös életben nem fogom megtudni, hogy a valós hitelszámlámon szereplő tőketartozás valós-e, vagy vontak arra az 500-ra két évig (24 hónapig) pénzt.

  Igen, piti összeg az 1 milliárdhoz képest, de nekem egyenlő az utcával, mivel gyerekkel egyedül maradtunk, és egyedül kell helyt állnom a kötelezettségeimért. Nekem már nem fér be 10-20 ezer forint törlesztő, mert akkor vagy éhen halunk, vagy a fűtést kapcsolják ki.

  Itt az ügyfélnek első szóra válaszoltak. Nekem két év felesleges idegeskedésbe került. Itt az ügyfél is elég volt hozzá, nekem a pszáf kellett, hogy történjen végre valami.

  Mégsem szoktam rá a nyugtatóra, nem mondtam fel a hitelem és a többi. Azóta is rendesen fizetem. A panaszos az átütemezés óta se fizeti a kötelezettségeit.”
 • 29. nemtudom11 2011. február 08. 23:00
  „szokecsaj,te tényleg szőke vagy,....

  Hónapok óta mínusz egymilliárdos az egyenlege,nem500 ezer piti pénz mellette.Szegény jó hogy nem kattan be.Nem ő az első ali nem fizeti a hitelét.A bank nem megértő,kötelezi a törvény most hogy ne árverezzen.Ha tehette volna már elárverezték volna szerencsétlen alsóját is.”
 • 28. Bábkacsa 2011. február 08. 21:25
  „Hát jó nagy Baki, de azért ezt lehet tudni, hogy nem igaz!!!!
  Nem védem a bankokat én a Raifeisenél vagyok, nekem ez a 3.ik bankom, kiemelt prémim vagyok a hitelem miatt, de nagyon normálisak, az ügyintéző úr teljesen ott van szakmailag és emberileg is, ritka az ilyen!!!! Én ajánlom mindenkinek!!!!! Nem a reklám helye természetesen, csak megjegyeztem!!”
 • 27. SBetti 2011. február 08. 21:17
  „Tisztelt Bank!

  Ha Önöknél az 1 milliárd ilyen könnyen jön és megy, akkor kérném, hogy holnaptól az alábbi bankszámlaszámra szíveskedjenek + 1 milliárdot utalni: K & H Bank - 10405073-54389912-11009988

  Köszike!”
 • 26. almaszósz 2011. február 08. 19:26
  „Én úgy érezném becsületesnek a dolgot, ha a bank nem csak elnézést kér hanem elengedné az összes tartozást! Nem semmi amit az ügyfél átélt. Szerintem ez lenne a minimum.”
 • 25. szokecsaj12 2011. február 08. 19:04
  „Nekem eddig semmi bajom nem volt az unicredittel. Sőt. Az egyetlen normális banknak tartom, amit ismerek. A lakáshitelem bb-s, de amint lehetőségem nyílik, azonnal otthagyom.

  Érdekelne, hogy T. Panaszos mikor is írt a pszáfnek? 30 napon túl van már, hogy nem válaszoltak? Mert akkor felügyeleti szervükhöz kéne fordulni, nem az újságokhoz (valszeg még le se telt a 30 nap...)

  A bank elismerte a hibát és törölte a tartozást, elnézést kért, sőt az ismételt hiba miatt azonnali belső vizsgálatot indított. Ez nem elég?

  Nekem tavaly volt hasonló esetem a bb-vel, nagyságrendekkel kisebb összeggel (500 ezerrel). Jeleztem a banknak, semmi válasz. Újabb telefonos ügyfélszolgálati jelzésnél hímezés, hámozás, majd visszahívnak, ekkor-akkor. Persze nem hívtak. Végül kénytelen voltam elbattyogni a rendőrségre, hátha a feljelentés használ. Azt mondták, hogy amíg a bank nem hajlandó kivizsgálni, és nem válaszol, nem tudnak tenni semmit. Tanácsként azt kaptam, hogy a panaszomat vetessem át hivatalosan velük írásban, ne telefonálgassak az elérhetetlen ügyfélszolgálatra.
  No megírtam. Bevittem, átvetettem. Kb. a 3. mondat volt, hogy a pszáf is megkapja ugyanezt a levelet.

  Erre válaszoltak. Elnézést kértek, tattara, magyarázkodtak, törölték a fals nyilvántartású tartozást, de azért megkértek, hogy nem-e leállítanám a pszáf-et.
  Nem állítottam meg őket.

  Pszáf is válaszolt. Határidőben. Mivel beérkezéstől számítva 30 napjuk van, amit egyszer meghosszabbíthatnak, de arról értesíteniük kell. Ajánlott levélben, tértivevénnyel.
  Megbüntették a bankot. Összeget nem tudom, az nem rám tartozik.

  Szóval nem volt T. Panaszos kissé türelmetlen esetleg? Hallgattassék már meg a másik fél is.

  És csak zárójelben, és olvasva a hozzászólókat: azé´ azt észrevette a tisztelt kommentelők többsége, hogy T. Panaszos nem fizeti a hitelét? Aztán mégsincs se az utcán, se az adósok börtönében, ésatöbbi. A bank, ha ilyen összegű tartozást tartana nyilván, rég megindíthatta volna ellene az eljárást. És még a jövedelmét se tiltották le.”
 • 24. precision2000 2011. február 08. 18:26
  „Kiskunfélegyházi. Nem kiskunfélegyházai. Szerintem.”
 • 23. té 2011. február 08. 18:02
  „mi az hogy a pszáf nem segített? mindent rendben találtak a felügyelők? mi a dolguk, nem ez, hogy az ilyen ügyekben több 100 millió forinttal bírságolják meg a bankot?! :S”
 • 22. Nórikám 2011. február 08. 16:11
  „Mondom én, hogy aki csak teheti, kerülje messziről őket!! Egyébként az a szerencsém, hogy alacsony a vérnyomásom, mert másképp én is agyvérzést kaptam volna, így csak leordítottam őket. Pedig nekem nem is hitelem va, a saját pénzemet nem akarják visszaadni! És nem tájékoztatnak csak smúzolnak össze vissza. Undorító!!!!”
 • 21. orbántorgyánpolgárikormány 2011. február 08. 15:34
  „Egymilliárd? Azért már izguljon a bank!”
 • 20. emigrans 2011. február 08. 15:28
  „szerencsétlen :(”
 • 19. manstein 2011. február 08. 15:26
  „Lehet nem kellett volna annyit nyugtatóra költeni...?”
 • 18. maci52 2011. február 08. 14:34
  „Uni Credit???Ezek vannak a Petőfi Sándor sugárúton,no,átmegyek a túloldalra ha arra járok.
  Gondolom ezeket is Telavivból irányítják.”
 • 17. antikos 2011. február 08. 14:03
  „Egyébként nekem is ez volt az első gondolatom!!!

  "11. achilleus 2011.02.08. 11:44

  Gyanússss, nagyyon gyanússs: Igaz ez egy korábbi adat, de azért ehhez képest az 1 milliárd (azaz, amivel hirtelen többet követelnek) nem elhanyagolható: "A bank adózás előtti eredménye 35,8 milliárd forint (2007: 27,5 milliárd forint), amely tartalmazza a bank Budapesti Értéktőzsdében lévő tulajdonrésze értékesítéséből származó egyszeri bevételt is." - http://www.unicreditbank.hu/news/content.html?cid=456&contentType=news
  Nem volt "probléma" a legutóbbi egyenleg készítésnél?? Akkor most ezek a számok hamiskásak? Pl. az ügyfelekkel szembeni követelések??? http://www.bankszovetseg.hu/bankszovetseg.cgi?p=unicredit_2010&r=&l=&v=74781"”
 • 16. antikos 2011. február 08. 14:01
  „Így könnyű nyereségesnek lenni... Amúgy is, de így!”
 • 15. tron 2011. február 08. 13:47
  „ejnye bejnye...irgum burgum..de huncut ez a bank....
  lehet h minegyik ilyen kis hamis...?”
 • 14. utazó81 2011. február 08. 13:40
  „A 70-es évek közepén nekünk is volt építési kölcsönünk. Ha jól emlékszem 60000ft.Minden év januárjában kaptunk egyenleget,hogy mennyi a tartozásunk.Most miért nem küldenek a bankok? Lehet így többet tudnak sumákolni.Lányoméknak is van lakáshitelük ft alapú.Mikor felment az euró 320 ft ra megemelték a részletet havi 11000 ft-al.Most 270 körül van az euró,de a részletek nem csökkennek.Nem is értem ha ft alapú a hitel miköze az euró árfolyamához.Azt csinálnak a bankok a hitelesekkel amit akarnak.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 ezres rendszámtábla gyűjtemény: nincs lopott darab

Kenyeres Péter és testvére, Tamás húsz éve gyűjtik a rendszámtáblákat, az egész portájukat rendszámtáblák díszítik. Tovább olvasom