Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

2012-ben Egerben a pneumobil verseny

Épp, hogy elhalkultak az első kecskeméti Rexroth Pneumobil Gálafutamon felpörgetett hengerek, a Nemzetközi Rexroth Pneumobil verseny szervezői továbbra sem tétlenkednek: a napokban hozták nyilvánosságra a 2012-es, az egri Érsekkertben ötödik alkalommal megrendezésre kerülő verseny nevezési határidejét és kiírását.
A kecskeméti utcákon, a tavaszi egri verseny revansfutamán nemrég 22 egyetemista, főiskolás csapat körözött saját építésű sűrített levegővel hajtott járművével. A jövő évi egri versenyre kétszer ennyi csapat jelentkezését várják a szervezők.

2011. november 7-i nevezési határidővel, az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft., valamint a budapesti Bosch Rexroth Kft. ötödik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak. A feladat első hallásra egyszerűnek tűnhet: sűrített levegővel hajtott járgányok tervezése és építése, valójában mégsem csupán hétköznapi barkácsolásról van szó. A csapatok 5-6 hónapon át készülnek a megmérettetésre, a teameket csapatvezető tanárok irányítják, és legtöbbször lelkes rajongótábor is szerveződik köréjük. A jelentkezőknek a Rexroth bocsátja rendelkezésre a meghajtáshoz szükséges pneumatikus vezérlő és meghajtó elemeket, amelyeket egy katalógusból - bizonyos megkötések alapján - a diákok maguk válogatnak össze.

Pneumobil Gála a kecskeméti főtéren - GALÉRIA

Az elkészített „léghajtányok" 2012-ben is több versenyszámban mérhetik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, a gyorsulási valamint ügyességi kategóriákban, mely utóbbiról annyit árultak el a szervezők, hogy minden eddiginél nagyobb kihívást jelent majd a versenyzőknek. A legfontosabb értékelési szempont továbbra is a konstrukció műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.

Aki csapattagként már legalább egyszer részt vett ebben a nagyon izgalmas és komoly konstrukciós játékban, az tudja, hogy mennyit profitálhat ebből az 5-6 hónapos intenzív munkából és nem utolsó sorban, hogy milyen érzés igazi „Drivernek" lenni. Azokat, akik most neveznek először, arra bíztatják a szervezők, hogy éljenek azzal a kivételes lehetőséggel, hogy elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehetik.

Közkívánatra, az elmúlt évek hűséges léghajtói számára kerül bevezetésre a Senior kategória, melybe azok, a már végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és a korábbi kész járművet – mely megfelel a 2012-es versenykiírásnak - egykori alma materük biztosítja részükre. Izgalmas kategória, hiszen a versenyző mezőnyben már seniornak számító fiatal diplomások, junior pályakezdőként versenghetnek egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúton a kecskeméti Mercedes gyárba

A MÁV elkészült a kecskeméti Mercedes autógyárat a Cegléd-Szeged vasúti fővonallal összekötő vágány megépítésével. Tovább olvasom