Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

235 millió forintból felújítanák a Nagykőrösi utcát

Pályázati forrásból újítaná fel az önkormányzat a Nagykőrösi utca burkolatát. A beruházás összes elszámolható költsége 235 millió forint, amelyből 212 millió forintnyi támogatásra pályázhat a város.
A burkolat felújítását indokolja, hogy a környéken zajló beruházások – Rákóczi út revitalizációja, piac környékének átépítése - nagyobb szerephez juttatják a Nagykőrösi utcát.
A felújítás a tervek szerint a Bethlen körúttól a Wesselényi utcáig, faltól-falig teljes keresztmetszetben történne. A Wesselényi utca és a Csányi János körút között az útburkolatot és az áruházzal szembeni járdát újítaná fel a város. A járdák mindkét oldalon a mostaninál 1,2-1,2 méterrel szélesebb lenne, a járdákra 4 centiméter vastag natúr színű beton térkő burkolat kerülne. Az útburkolat továbbra is keramit felületű lesz, középen 6 méter széles közlekedő sávval, mellette leállósávval.

A tervek a forgalmi rend megváltozását is tartalmazzák. A Nagykőrösi utca a Koháry körút – Budai utca között – tehát az áruház mellett - egyirányú maradna ugyan, de nem a városközpont felé, hanem ellentétes irányba. Az utca többi része végig kétirányú lenne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezren látogattak ki a temetőkbe

Mindenszentek és halottak napja alkalmából több ezren látogattak ki a kecskeméti temetőkbe, hogy virággal, gyertyagyújtással emlékezzenek elhunyt szeretteikre. Tovább olvasom