Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

24 órás ellátás indult Kecskeméten a rászorulók megsegítésére

Az önkormányzat által kidolgozott cselekvési terv megfogalmazza: a hajléktalanokat segítő diszpécser szolgálat napi 24 órában fogadja a bejelentéseket, hívásokat.
A rendkívüli időjárási körülmények ártalmainak csökkentésére közös cselekvési tervet dolgozott ki Kecskemét Megyei Jogú Város Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, Intézményei, és Dél-alföldi Régiója, a Silenció Hitközösség, a Falugondnokok Duna – Tisza Közi Egyesülete, valamint a Kecskeméti Hunyadivárosért Egyesület.

A cselekvési terv a hajléktalanok, a lakhatásra alkalmatlan épületekben, helyiségekben meghúzódó emberek, a magányos, idős, mozgásukban korlátozott külterületeken élők és a fűtetlen lakásokban élők megsegítésére irányul. A cél, hogy a résztvevő szervezetek, intézmények a lehető legszélesebb körben, összehangoltan, együttműködve fejtsék ki megelőző tevékenységüket.

A cselekvési terv megfogalmazza: a hajléktalanokat segítő diszpécser szolgálat napi 24 órában fogadja a bejelentéseket, hívásokat. Koordinálja a kecskeméti, a megyei, de a régió ellátását is. Azonnali információt ad a kapacitásokról az utcai gondozószolgálatnak, és az együttműködő szervezeteknek, szükség esetén riasztja a Máltai Szeretetszolgálat krízisautóját.

A Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálatának autóiban forró teát, nagyobb kalóriatartalmú élelmet, meleg ruhaneműt, takarókat tartanak. A nappali melegedőkön szintén emelt szintű élelmezést biztosítanak. A hajléktalanok háziorvosi ellátása a Hoffmann János utca 11. szám alatt történik. 24 órás, tehát állandó szolgálat van a nappali melegedőkben, az utcai szolgálatoknál az éjjeli menedékhelyen, az átmeneti szálláson és a hajléktalan háziorvosi ellátásban egyaránt.
Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága szociális gondozószolgálata fokozottan figyel a gondozottakra, szükség esetén a Jókai utcai épületében helyezi el a rászorulókat.

A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete kibővített jelzőrendszerként működik, rendszeresen járja a külterületeket, folyamatos kapcsolatot tart a diszpécserszolgálattal.

Ellátást nyújtó helyszínek:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Kecskemét, Hoffmann J.u.11.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Kecskemét, Matkói út 20.

Silenció Egyházközség, Kecskemét, Csabai Géza krt.1.
A fenti kapacitások bővítése az alábbi szervezetek részvételével:

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (volt Gondozási Központ ) Kecskemét, Jókai utca 15. ( 25-30 fő részére fűtött tér, tea, szendvics, őrzés)

Hunyadivárosért Egyesület Közösségi Ház, Kecskemét, Daróczi köz 14. (25-30 fő részére fűtött helyiség, matracok, takarók)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulnak a KTE játékosok az edzőtábor alatt

Egyelőre nem lehet panaszra oka a horvátországi edzőtáborban tartózkodó KTE játékosoknak. Tovább olvasom