Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

250 új parkolóhelyet alakíthatnak ki Kecskemét belvárosában - fotóval

Kecskemét - A kecskeméti önkormányzat a Településrendezési Terv módosításának kezdeményezésével megteremtette a lehetőségét, hogy a jövőben 250 új parkolóhely létesülhessen Kecskemét belvárosában.
A tervek szerint 250 új parkolóhelyet alakítana ki a kecskeméti önkormányzat a belvárosi piac és a Centrum áruház környékén. Az önkormányzattól kapott információk alapján az első célterület a jelenleg még nyitott piactér, amely fedést kap, alatta pedig 62 férőhelyes parkoló létesül. A csarnok melletti utcaszakaszon és a Kaszap utca felé szintén parkolók lesznek. Ezek a fejlesztések önmagukban nem igénylik a rendezési terv módosítását, hiszen a Rákóczi út – Vasútkert revitalizációjához kapcsolódva lettek előkészítve, de a későbbiekben lehetőség nyílik újabb szint kialakítása a külső, addigra már fedett piactér felett.

A második célterület a piaccsarnok déli oldalát, az Univer ABC-t és az előtte lévő parkolókat érinti. Ott lehetőség mutatkozik arra, hogy az ABC-t elbontsák, és a parkolót is igénybe véve térszint alatt parkoló, a földszinten és az első emelet egy részén üzlettér, a fennmaradó részen és a következő szinten parkoló létesülhet. Ez újabb 150 parkolót jelent majd.

Kulturált körülmények között lehet majd parkolni a kecskeméti piac környékén.
Kulturált körülmények között lehet majd parkolni a kecskeméti piac környékén.

A harmadik célterület a Centrum áruház és környéke. Az üzemeltető a Rákóczi úti tervhez kapcsolódóan, magánerős beruházásként a földszintes épületrészt átépíti, a földszinten parkolókat és üzleteket, további két emeleten pedig újabb parkolókat létesít. Ezzel további 50-60 gépkocsinak lesz hely.

E fejlesztésekhez szükséges a beépítési magasság és a beépíthető terület változtatása. Az eredmény: nemcsak az építészeti kép javul, hanem a felszíni parkolók kiváltásával több zöldfelület, árkádos épületrészekkel díszített teresedések alakulhatnak ki. A témával kapcsolatosan Öveges László főépítész úgy fogalmazott: szabályozás módosításának elindítása még csak az első lépés, az Univer ABC-t és a Centrum áruházat érintő tervek megvalósulásához megvalósulásához az üzemeltetők hathatós közreműködésére lesz szükség.

Olvasóink írták

 • 6. sagan 2010. december 18. 03:30
  „Szép látványterv a KRESZ 43§ (1),(2) megszegésével. Egy közlekedési tábla hiányzik. Az EAK alatt viszont milyen kiegészítés lehet?”
 • 5. kkrisz079 2010. december 17. 14:24
  „Kenguru:mindkettö egy magyar város,csak ennyi.Tök jó a kép,hogy mindenki mercivel rohangál,azért nem bizti,hogy ez így lesz:))))”
 • 4. kecskeméti2 2010. december 17. 13:12
  „Ne kattints rá ha nem érdekel, nem bonyolult én se megyek rá a szegedi hírekre.”
 • 3. kenguru 2010. december 17. 13:09
  „Nem értem mi köze Kecskemétnek Szegedhez?”
 • 2. kecskeméti2 2010. december 17. 13:07
  „kenguru <moderálva> Amúgy ha már így-is úgyis bejönnek a az autók, legalább lesz hely megállni, én örülök neki.”
 • 1. CsImre 2010. december 17. 12:57
  „Ez nagyon frankó, de azokhoz a parkolókhoz hogyan jutnak el a gépjárművek, ha nem a belvárosba vezető utakat terhelve?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vevőre várnak a vacogó fenyőárusok Kecskeméten

A hétvégi rohamban bíznak a kecskeméti fenyőfaárusok. 1500 és 6000 forint közötti méterenkénti áron találtunk fákat. Tovább olvasom