Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

269 millió forint osztalékot fizet ki a Bácsvíz Zrt.

Kecskemét – 269 millió forintos osztalékot fizetnek ki a részvényesek között a Bácsvíz Zrt.-nél a 2010. évi beszámoló elfogadását követően – áll a társaság delmagyar.hu-hoz eljuttatott közleményében.
A Bácsvíz Zrt. a közelmúltban megtartotta évi rendes közgyűlését. A közgyűlés befogadó döntése alapján három új önkormányzat csatlakozott részvényvásárlás révén a Társaság tulajdonosi köréhez. A Jász-Nagykun-Szolnok megyebeli Tiszajenő, Tiszavárkony és Vezseny községek Képviselő-testületei azért döntöttek a csatlakozás mellett, mert 2011. július 1-től - új szolgáltatóként - a BÁCSVÍZ Zrt. által üzemeltetik vízi közműveiket.

Ezt követően a közgyűlés elfogadta a 2010-es gazdasági évről szóló éves beszámolót, majd 269 millió forint összegű osztalék kifizetéséről határoztak a részvényesek részére. Ezen felül jóváhagyták a 203 millió forint mérleg szerinti eredmény fejlesztési és rekonstrukciós célra történő eredménytartalékba helyezését. A közgyűlés megválasztotta a részvénytársaság választott tisztségviselőit is, 2015. május 31-ig tartó időtartamra. Az Igazgatóság tagjai: Ivanics István, Kurdi Viktor, Lőrincz Tibor, Nagy Péter és Szíjj László urak, a Felügyelő Bizottság tagjai pedig dr. Czuczi Mihály, dr. Fenyvesi Máté, Praksch László, Temesvári Péter és Tóth Ferenc lettek.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2011. június 03. 07:42
    „Tegnap erre mondta Fábri, hogy saját vizünket adják el nekünk, úgy hogy 3szor drágább mint külföldön!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyorsult forgalom a Dózsa György úton - fotók

A napokban már birtokba vehették az autósok a felújított Dózsa György út újonnan épített sávjait. Az új kanyarodósávoknak köszönhetően a forgalmas útszakaszon felgyorsult a közlekedés. Tovább olvasom