Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

270 millió forintos osztalékot fizet ki a Bácsvíz Zrt.

A BÁCSVÍZ Zrt. idén 270 millió forintos osztalékot fizet ki a részvényeseknek, és a fejlesztési tartalékba is jutott több, mint 150 millió forint.
A BÁCSVÍZ Zrt. Közgyűlése elfogadta a 2011. gazdasági évről szóló Éves Beszámolót, döntött mintegy 270 millió forint összegű osztalék kifizetéséről és jóváhagyta a 151 millió forntnyi mérleg szerinti eredmény fejlesztési és rekonstrukciós célra történő eredménytartalékba helyezését.

A Közgyűlés befogadó döntése alapján öt új önkormányzat csatlakozott részvényvásárlás révén a Társaság részvényesi köréhez. A Jász-Nagykun-Szolnok megyebeli Martfű, Öcsöd, Cserkeszőlő és Tiszasas, valamint a Bács-Kiskun megyei Izsák Város Képviselő-testületei azt is elhatározták, hogy 2013. január 1-től új szolgáltatóként a BÁCSVÍZ Zrt-vel üzemeltetik víziközműveiket.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató arról is tájékoztatta a részvényeseket, hogy 2012 júniusában még további települések részvényvásárlásaira kerülhet sor, tekintettel arra, hogy a Társaság Ügyvezetése folytat még tárgyalásokat több önkormányzattal is, akik a BÁCSVÍZ Zrt-vel látják biztosítottnak, hogy településeinken a víziközmű-szolgáltatás a jövőben megfeleljen a víziközmű törvény által teremtett új követelményeknek.

A Közgyűlés döntése alapján a Társaság rendelkezésére álló saját részvényeket az újonnan csatlakozni kívánó települések számára tartják fenn, így biztosítva azt, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. működési területéhez kötődő települések önkormányzatai tulajdonjogot is szerezhessenek a víziközmű-szolgáltató társaságban.

A továbbiakban a Közgyűlés résztvevői részletes tájékoztatást kaptak a víziközmű törvényhez kapcsolódó feladatokról, majd fontos információk hangzottak el az ivóvízminőség-javító program aktualitásairól is. A BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai szaktudásukkal támogatják a Társaság működési területét érintő mindhárom ivóvízminőség-javító projekt megvalósítását. A meglehetősen hosszú - 2007. óta zajló - tervezési-pályáztatási szakaszt követően, az elkövetkező 4 éven belül kivitelezésre kerülnek a Társasághoz tartozó majd 40 település vízellátását javító beruházások: 2013-ban az Apaj Községet ellátó távvezeték építési projekt zárul majd elsőként, a tiszazugi települések projektjének 2014. évi a határideje, 2015-re pedig az Észak-Bács-Kiskun Megye 30 települését érintő „Kék-víz” program is megvalósul.

Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony, a legnagyobb részvényes, Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőjeként felszólalásában elmondta, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. egy olyan közműszolgáltató, amely eredményességével és hatékonyságával, magas szolgáltatási színvonalával és megbízható működésével minden bizonnyal növelni fogja majd értékét és pozícióját a piacon, és stratégiai jelentőségű vállalkozássá válik tulajdonosai számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset: öt éves kisfiút gázolt egy motoros

Súlyos sérüléseket szenvedett egy ötéves gyermek, amikor egy nagymotort vezető férfi elgázolta… Tovább olvasom