Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

300 millió forintból újították fel a jánoshalmi iskolát

Közel 300 millió forintot költöttek a jánoshalmi általános iskola felújítására. A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg.
A nyáron, júliusban (a tervezettnél egy hónappal később) kezdődött munkák eredményeként megújult általános iskola és a diákélelmezési konyha épülete, új konyhatechnológia és a hozzájuk tartozó berendezések váltották fel a régi, elavult, energiapazarló eszközöket.

A kivitelezés elhúzódása miatt a jánoshalmi általános iskolások 10 helyszínen tanultak az év eleje óta. A város intézményeinek, szervezeteinek példaértékű összefogásának köszönhetően, megfelelő körülmények között. Addig a kivitelezők zavartalanul végezhették munkájukat. Az pületek fejlesztése hozzájárul Jánoshalma város népességmegtartó képességének erősödéséhez, a települések fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növeléséhez. A beruházás eredményeként megvalósult a település integrált oktatási rendszerének, mint közszolgáltatásnak, a racionális és költséghatékony kialakítása.

A felújítás végén a költözés előtt nagyszabású, színpompás ünnepséget szerveztek október 20-án. Az osztályok jellegzetességeiket hangsúlyozva vonultak be a szabadtéri ünnepség helyszínére, ahol a város polgármesterét követően Bányai Gábor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte az ünneplőket, s köszönte meg a szülők, tanárok türelmét, a kivitelezők munkáját. Az országgyűlési képviselő a tanulás fontosságát kiemelve hangsúlyozta, hogy az iskola jövője elsősorban a jánoshalmiakon múltuk, legyen bárki is a fenntartója. A megújított létesítményt Nagyidai Zsolt helyi plébános megszentelte, majd Bányai Gábor, Czeller Zoltán és az intézmény igazgatója Somogyiné Sági Piroska vágta át a nemzeti színű szalagot. Ezt követően vették birtokba iskolájukat szüleik kíséretében a tanulók és tanáraik.

A kis diákok az őszi szünet végétől ismét, régi, alaposan megújult, de megszokott helyükre járhatnak a tudáskútjához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy BMW-s a Helvéciai úton

Egy 29 éves nő megsérült, miután BMW személygépkocsijával lehajtott az úttestről, majd felborult… Tovább olvasom