Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

36 milliót csalt ki németországi ismerősétől

Kiskőrös - A Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa jogerősen 4 év börtönbüntetésre ítélte azt a kiskőrösi férfit, aki korábban 36,5 millió forintot csalt ki egy németországi ismerősétől.
Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa a folytatólagosan elkövetett csalás miatt Tóth Andor Sándor ellen indított büntetőügyben a Csongrád Megyei Bíróság ítéletét. A vádlott büntetését a táblabíróság 3 évről 4 év börtönbüntetésre súlyosította.

A főiskolai végzettségű, büntetett előéletű Tóth Andor Sándor korábban egy kft. alkalmazásában állt, majd 2001 végén megkereste az általa jól ismert S. Imre sértettet azzal, hogy kőolaj-származékok forgalmazásával kapcsolatos vállalkozáshoz szeretne társulni, de ehhez elegendő működő tőkével nem rendelkezik, ezért a sértettől szeretne kölcsönt felvenni. A Németországban élő sértett a vádlott ajánlatát elfogadta azzal, hogy bizonyos kamatok mellett nyújtott kölcsönök biztosítékaként megfelelő ingatlanfedezetet kért.

A kölcsönök felvételekor egy alkalommal ugyan valós ingatlant ajánlott fel a vádlott a sértettnek, de az ingatlanra nem vezették fel a jelzálogjogot, így az nem szolgálhatott fedezetül. Egy másik alkalommal pedig olyan ingatlant ajánlott fel fedezetül a vádlott, amelynek értéke nem fedezte a felvett kölcsön összegét. Olyan is előfordult, hogy a vádlott egy ügyvéd ismerősével vetetett fel kölcsönt a sértettől, amely összeget később a vádlott kívánt felhasználni. A 2001-ben és 2002-ben történt kölcsönügyletekkel kapcsolatos cselekményeivel a vádlott - rendszeres haszonszerzésre törekedve - összességében 36,5 millió forint kárt okozott a sértettnek, amely az eljárás során nem térült meg – áll a bíróság ítéletében.

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2011. június 15. 13:10
    „Németben élő : balek ! igaz ő is magyar származású.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontotta a pótkocsi oldalfalát a fémtolvaj

400 ezer forintos kárt okozott egy tolvaj egy bátmonostori telephelyen kedden.
Tovább olvasom