Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

370 új munkahely létesülhet Kecskeméten

Kecskemét - Újabb földterületet értékesíthet az önkormányzat a Mercedes beruházás kapcsán. DUVENBECK IMMO Kft. 135 millió forintért vásárolhat meg egy közel 3 hektáros területet, majd 370 új munkahelyet teremt a városban.
Ebédszünetet tart a közgyűlés, online tudósításunk ezzel véget ért. A délutáni döntésekről természetesen beszámolunk majd olvasóinknak! Köszönjük az eddigi figyelmet.

12:00:
Az önkormányzat a Hírös Sport Kft. kezelésébe adta a széktói teniszpálya centrumot. Felhatalmazta egyben a céget, hogy szerződést hosszabbítson egy évre a jelenlegi működtetővel, és egy éven belül dönteni kell a terület további hasznosításáról.

11:47: Új munkacsoport felállításáról döntött a közgyűlés, melynek a „kecskeméti zöld forint" bevezetésének lehetőségét kell majd megvizsgálnia. Tagjai: Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester, a képviselők közül pedig Dobos József, Kriskó Dávid, dr. Sztachó-Pekáry István, Kohajda László és Bogasov István.

11:32: Kohajda László független képviselő indítványozta, hogy az önkormányzat a Településszerkeszeti Terv módosításával keressen helyet szélerőművek telepítésére.

11:26: A közgyűlés jóváhagyta, hogy a Kunság Volán a jövőben két új bérlettípust is bevezessen. Az egyik a „Kecskemét-kártya negyedéves" amelynek lényege, hogy az érvényes Kecskemét Kártyával rendelkezők évente egyszer „Kecskemét-kártya negyedéves" bérletet vásárolhatnak, amely 5 százalékkal olcsóbb a hagyományos negyedéves bérletnél. Erre április 1-től lesz lehetőség. A másik bérlettípus az olyan 30 napos általános összvonalas, valamint tanuló vagy nyugdíjas bérlet, amely a kiváltása napjától érvényes, függetlenül attól, hogy az a hónap mely napjára esik. Ezt a bérlettípust május 1-től vezeti be a Volán társaság, ára pedig megegyezik az ilyen típusú havi bérletek áraival.

11:21: A közgyűlés határozata alapján április 1-jétől 4 százalékkal emelkedik majd az önkormányzati bérlakások bérleti díja. A módosításra a működési költségek hasonló mértékű növekedése miatt van szükség. Kecskeméten egyébként jelenleg 1509 darab önkormányzati tulajdonú bérlakás van, amelyek 48 százaléka szociális helyzet alapján, 52 százaléka pedig költségelven bérbe adott.

10:58: A képviselők megszavazták, hogy az eddigi 39 helyett a jövőben mindössze 23 díjat adományoz alkalmanként Kecskemét közgyűlése. A város így szeretné növelni a díjak presztízsét, egyben alkalmazkodik a nagyobb városok gyakorlatához.

10:40: A közgyűlés egyhangú szavazással hozzájárult ahhoz, hogy a DUVENBECK IMMO Kft. a Mercedes gyár szomszédságában mintegy 135 millió forintért megvásároljon egy közel 3 hektáros területet. A cég 370 új munkahelyet ígért.

10:39: Váltás a pulpituson, visszaérkezett dr. Zombor Gábor.

10:36: Brúszel László, valamint az LMP képviselői az iránt érdeklődnek, hogy van-e garancia arra, hogy a cég kecskemétieket foglalkoztat-e majd. Az alpolgármester asszony válaszában elmondta, hogy ez a beruházó cég érdeke is, hiszen ha vidékről foglalkoztatna, akkor jelentősen megnőnének költségei.

10:31: A polgármester néhány percre távozott, ugyanis a ma reggeli jótékonyság akcióval kapcsolatban kell interjút adnia a közszolgálati televíziónak. Erre az időre Szemereyné Pataki Klaudia veszi át a "vezérszerepet".

10:23: A DUVENBECK IMMO Kft. magyarországi vezetője állt ki a képviselők elé, aki elmondta, hogy cégük 3 éves szerződést írt alá a Mercedes-szel, és ezzel kapcsolatban szeretnének megvásárolni az önkormányzattól egy 3 hektáros területet a Mercedes gyár szomszédságában. A cégvezető elmondta, 2 éven belül egy 14 ezer négyzetméteres csarnokot építenének, és összesen 370 embernek adnának munkát a városban. Ehhez kérte a közgyűlés hozzájárulását.

10:11: A Kecskeméti Tűzoltóság beszámolójából kiderült, hogy 2010-ben összesen 1303 riasztás futott be a kecskeméti tűzoltókhoz, ami jelentős emelkedést mutat a 2009-es évhez képest. Ez főként annak köszönhető, hogy rendkívül csapadékos év volt, és a műszaki mentések száma is jelentősen megemelkedett. Nőtt a balesetek száma is, itt minden esetben szakszerűen látta el feladatát a tűzoltóság.

09:58: Képviselői észrevétel érkezett Lévai Jánosnétól (Fidesz) arra, hogy a Külső-Szegedi úton esténként egyre több a prostituált. A kapitány válaszában elmondta, hogy egy nehezen kezelhető problémáról van szó. Megjegyezte, az, hogy egyre több a hölgy ezen a szakaszon, az sajnos azt is jelenti egyben, hogy az igény is egyre nagyobb rájuk a lakosság részéről. A közgyűlés ezt követően egyhangúan elfogadta Kassai László beszámolóját.

09:43: Kassai László rendőrkapitány úgy fogalmazott, hogy a tavalyi év eredményeit sikerült az eltervezett mederben tartani. 24,9%-kal növekedett viszont a bűncselekmények száma. Domináns a vagyon elleni bűncselekmények száma, nőtt a betörések, lopások aránya.

09:41: A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Tűzoltóság beszámolóival kezdődik majd a mai ülés, miután a képviselők megszavazták a polgármester javaslatait a napirendre vonatkozóan.

09:37: A polgármester bejelentette, hogy az élményfürdő szomszédságában épülő új szálloda szerződései alá lettek írva, így hamarosan megkezdődik az új Hilton szálló építése.  

09:35: Szintén bejelentésre került, hogy az új élményfürdő kapcsán vita alakult ki a kivitelező cégek között, ezért az eddigi szerződések egy része felmondásra került a közelmúltban. Úgy kivitelezőket jelöltek ki, az új átadási határidő november 30-a.

09:33: Dr. Zombor Gábor polgármester tájékoztatja képviselőtársait, hogy a városnak két nagyszabású fejlesztéssel kapcsolatban is sikerült előrelépnie a napokban. Az egyik a Rákóczi út-Vasútkert revitalizációja, a másik az elővárosi közlekedés-fejlesztés megvalósíthatósági tanulmányára elnyert 300 millió forintos pályázati siker.

09:27: Király József (MSZP) elsőként az ellen emelt szót, hogy a kormány szétveri a 20 éve jól működő intézményeket is, és a Fidesz saját hatalma építésének rendel alá mindent. Megemlítette a kisembereket hátrányosan érintő adórendszert átalakítását, a közhivatalnokoktól elvett juttatásokat, és a közmunkaprogram leépítését is.

09:17: Elkezdődtek a napirend előtti felszólalások. Dr. Brúszel László (MSZP) az önkormányzatok alulfinanszírozottságáról beszélt felszólalásában. Mint fogalmazott, ma már ott járunk, hogy a központi normatíva már csak a feladatok egy részének teljesítésére elég.

09:13: Véget ért az ünnepi esemény, kezdődik az érdemi munka.

09:06: A március 15. alkalmából rangos elismerésekben részesült kecskeméti polgárok köszöntésével kezdődött meg Kecskemét közgyűlése.

09:00: A mai közgyűlés előtt Kecskemét Önkormányzata és a Kecskemét-Aomori Baráti Kör közös adomyánygyűjtést indított a Japánban bekövetkezett természeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére. Ehhez kapcsolódóan egy gyűjtőurnát helyeztek ki a Városháza főbejárata elé, melybe várják a lakosság adományait is.

Köszöntjük olvasóinkat a kecskeméti városháza díszterméből, hamarosan kezdődik Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése.

Olvasóink írták

 • 7. frakk 2011. március 31. 17:13
  „Jó nektek Kecskemétiek. Itt Szegeden akkora szakemberek vannak, hogy csak a munka mikéntjéhez nem értenek. Itt csinosítás a szlogen+ a pláza. Termelőberuházás 15 éve semmi.”
 • 6. olegunnar 2011. március 31. 14:24
  „És ami külön tetszik,figyelve a közgyülés közvetítéseket,hogy pártállástól függetlenül,tényleg a városért tesznek a képviselök szerintem.”
 • 5. olegunnar 2011. március 31. 14:22
  „De legalább elindultunk”
 • 4. kecskeméti2 2011. március 31. 14:20
  „Van hova sajnos.”
 • 3. olegunnar 2011. március 31. 14:01
  „Közlekedés átalakításra 140 milliárd,merci-gyár 240 milliárd,+ kb 30 cég,kórház 11.5 milliárd,uszoda+wellness 6,5 milliárd,rákóczi út átalakítása 2.1 milliárd,hilton szálloda 2 milliárd,kész szálloda 2.2 milliárd,kalandpark 23 milliárd.+ mindent egybevéve kb 15 000 új munkahely.Lassan,de biztosan azért haladunk.”
 • 2. olegunnar 2011. március 31. 13:25
  „frakk,nézem a közgyűlést,és ez a mercit kiszolgáló 30-40 betelepülö cég egyike.Raktározni,szállítani szeretnének.”
 • 1. frakk 2011. március 31. 12:28
  „Bibibíííííííí Nekünk új plázánk lesz, és állítólag 1000 új plázacicánk is.
  Kecskemét már ismét dolgozni akar??? --"Kecskemét - Újabb földterületet értékesíthet az önkormányzat a Mercedes beruházás kapcsán. DUVENBECK IMMO Kft. 135 millió forintért vásárolhat meg egy közel 3 hektáros területet, majd 370 új munkahelyet teremt a városban."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosították a Mercedes beruházásra vonatkozó rendeletet

Első fokon a megszüntetett regionális hatóságok helyett a megyei kormányhivatal jár el a Mercedes… Tovább olvasom