Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

39.999 doboz cigarettával akart átjönni a zöld határon

A szerb férfinál lőszert is találtak a rendőrök.
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamera kezelője észlelt, majd az államhatár közelében intézkedés alá vont a járőrök egy motorkerékpárost és egy traktort vezető férfit.

Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a motoros Sz. Imre 39 éves hercegszántói lakos, míg a traktoros egy 46 éves szerb állampolgár, aki jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. A mezőgazdasági vontató pótkocsiján 39.999 doboz cigaretta volt, amit illegálisan akartak behozni a zöld határon keresztül.


A szerb férfi ruházatában 8 darab lőszert találtak az egyenruhások. A férfiakat elfogták és a Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

Költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfiak ellen a rendőrség és a feljelentést hatáskör és illetékesség hiányában átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatóságának.

A szerb férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt és tiltott határátlépés szabálysértés elkövetés miatt indított eljárást a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvcsináló lányoknak a műszaki képzéshez: lányok napja a GAMF-on

A pályaválasztás előtt álló hölgyek megismerhetik a képzéseket, fejlődő infrastruktúrát és… Tovább olvasom