Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

500-tól 80 ezer forintig terjed egy üveg bor ára a borfeszten - galéria

Kecskemét - Megnyitotta kapuit a IV. Bor-és Pálinkaünnep Kecskeméten. Már az első napon nem várt hatalmas tömeg zúdult a városközpontba felállított standokhoz. Ármustrával egybekötött beszámoló.
Az igazi nyár a kecskemétiek számára idén is a bor és pálinka ünneppel indult. A hagyományt teremtő rendezvényen már az első napon alig lehetett találni ülőhelyet. Több mint hetven stand kapott engedélyt idén az árusításra. A borok és a pálinkák mellett sörsátrak, lepény sütők, lángosos, kürtöskalács és frissensült árusok is megtalálhatóak.

Az árlapokat böngészve megfigyelhettük, hogy a legolcsóbb szőlő nedű üvegjéért 500 forintot kérnek a termelők, a legdrágábbért, ami egy 1972 Aszú Esszencia, pedig 80 ezret. Az átlagos borárakat elnézve 1500-2000 forintért már egész jókat lehet kapni, akik pedig a minőségibb italok szerelmesei, azoknak már mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk és legalább 5000 forintot kell kicsengetniük egy-egy palackért. A jégborok árai egészen meglepően alacsonyak, hisz egy üveggel már 3500 forintért is hozzájuthatunk. Idén még egy különlegességet megfigyelhetünk az eddigi évekhez képest, most először szinte minden standnál kérhetünk fröccsöt, tavaly erre csak egy pincészetnél volt lehetőség.

megnyílt a Borfesztivál Kecskeméten - GALÉRIA

Miközben az árlapokat böngésztük a színpadon az Eric Sumo Band adott koncert, de az előttük álló 20-25 fős "tömegből" kiderült, hogy a kecskemétiek ezen a napon nem a zene miatt látogattak ki a főtérre. Közben két fiatalba botlottunk, akik éppen egy Egri Merlot kortyolgattak. - Minden évben többször kijövünk erre a rendezvényre, és ez idén sem lesz másképp - mondta el Németh László. Majd folytatta: - Ma csak felmérni jöttünk a terepet, hisz holnap mindkettőnken munkanap. Igazából a hétvégére készülünk ma csak erre az egy üvegre tértünk be, de azt megállapítottuk, hogy a bor finom és a kecskeméti lányok csodálatosak, ezért pénteken mindenképpen visszatérünk - tette hozzá a fiatalember.

Közben az Eric Sumo Band fellépése véget ért, de a közönség nem maradt zene nélkül, hisz a 80-as évek slágereivel Dj Pénzes Jani lépett a kisszínpadra. 11 órakor még mindig nagy tömeg hömpölygött a főtéren, de néhány pincészet már lehúzta a rolót. Úgy látszik vannak akik a hétvégére gyűjtik az energiát.

Volt olyan stand, ami ezt nem is tehette volna meg, hisz előtte kígyózó sorok álltak. Egy hölgyet arról kérdeztünk miért áll már sorba harmadszorra is tíz perc leforgása alatt. - Minden évben ennél a Tokaji Pincészetnél szoktam bort fogyasztani – mondta Halázs Klaudia. - Csak az édes bort kedvelem, több helyet is kipróbáltam, de mindig visszatérek a törzshelyemre, hisz az itt kapható sárgamuskotályhoz fogható egy helyen sincs. Csak azt sajnálom, hogy a barátnőimet is rászoktattam erre az italra, mert így öt percenként állhatok sorba egy újabb üvegért, de most eldöntöttem, hogy egyből kettőt viszek, talán tíz percig kitart - fejezte be mosolyogva a fiatal hölgy.

A pálinka szerelmesei sem maradnak szomjasan, hisz több Pálinka Ház is képviselteti magát a programon. Négy cent párlatért 400-800 forint közötti összeget kell kifizetnünk, ha úgy döntünk, hogy ma ezt a menüt választjuk az itallapról.

A borok, pálinkák, sörök és a finom ételek mellett több koncert és stand up comedy is lesz a vasárnapig tartó rendezvény sorozaton, ahová mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Olvasóink írták

  • 1. DaveSteve 2011. június 28. 15:42
    „Azt hiszem Julius Caesar forog a sírjában. Szerncsétlen azt hitte, hogy cirkusz meg kenyér kell a népnek és minden oké!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti alkotás a londoni olimpiára

Kecskemét jellegzetes épületeit ábrázolja az a foltvarrással készült textil, amit az önkormányzat felkérésére készített a Kulturális Központ Napraforgó Foltvarró Köre. Tovább olvasom