Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

62 leendő hallgatót választottak ki a cégek a duális képzésre

Több mint 500-an jelentkeztek a főiskola partnercégeinél a duális típusú képzésre.
A bejutás első lépcsőjeként ugyanis a vállalati válogatáson kellett megfelelniük a jelentkezőknek. Az idén duális hallgatót felvenni szándékozó 18 cég összesen 62 hallgatót választott ki saját kiválasztási módszerei szerint.

A legtöbb hallgatót, 10-et a Mercedes-Benz Manfacturing Hungary Kft. választott ki, utána a Knorr-Bremse és a CabTec következik 8-8 hallgatóval. Az első megmérettetésen sikeresen átjutott hallgatók közül 33-an gépészmérnökök, 18-an járműmérnökök, 11-en pedig műszaki menedzserek szeretnének lenni. A duális képzésben akkor kezdhetik majd el ősszel tanulmányaikat, ha sikeresen felvételiznek a Kecskeméti Főiskola megfelelő szakára. Erre jó esély van, mert a kiválasztottak jó tanulmányi eredménnyel érkeznek a középiskolából, de bármi okból lehet visszalépés, ezért szinte minden cég tartalékokat is megjelölt.

Elképzelhető, hogy egyes partnerek, így a Magyar Nemzeti Bank is megkeresik majd a Kecskeméti Főiskolára jelentkezett hallgatókat és újabb kiválasztást hirdetnek meg körükben. A felvételi szempont továbbra is a jó tanulmányi eredmény és a megfelelő motiváltság lesz.

Az első évben hallgatókat fogadó cégeket itt találja!>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 buszsofőrt képeznek át a kecskeméti hibrid buszokra

Az első öt busz már megérkezett Kecskemétre. Tovább olvasom