Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

661 milliót költöttek a Bács-Kiskun megyei utakra

Kecskemét - Befejeződött a nagyfelületű burkolatjavítások első üteme Bács-Kiskun megyében. Eddig 661 millió forintot költöttek az öt főútra, valamint három mellékútra.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megye közútjain is befejezte a tavaszi burkolat-felújítási munkálatokat. Közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a nyertes kivitelező több szakaszon, összesen mintegy 38 km hosszon, több mint 110 000 négyzetméteres felületen végezte el a helyi javításokat, amelyeknek összköltsége közel nettó 661 millió Ft volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a felújítások összesen öt főútvonalat érintettek, és volt ahol részben, volt ahol egészében megújultak az elhasználódott aszfaltburkolatok. Az 5-ös főút lajosmizsei, kecskeméti és kiskunfélegyházi szakaszán, a 44-es főút kecskeméti, nyárlőrinci, lakitelki valamint tuszaugi szakaszán is új aszfalton haladhatnak immár az autósok. felújították továbbá az 51-es főút bajai és bátmonostori, az 52.es kecskeméti és fülöpházi, és az 53-as főút akasztói, kiskőrösi, soltvadkerti, pirtói és kiskunhalasi szakaszait.

Több mellékút is új burkolatot kapott a tavasszal. Így például az 5301-es számú Izsáknál, az 53101-es számú Ballószögnél és az 5312-es Mélykútnál.

Az érintett munkaterületekről az elmúlt napokban már levonultak a gépek, a forgalomkorlátozások valamennyi munkahelyszínen megszűntek.

A nagyfelületű burkolatjavítások második ütemében, újabb források bevonásával a kivitelező a 4511 úton 1,1 km hosszon 58,1 millió forint összegben végez munkálatokat. A munkaterületek forgalomkorlátozása a napokban megkezdődik, 60, illetve 40 km/órás sebességkorlátozás kerül bevezetésre. A kivitelezési munkákat félpályás lezárás mellett, jelzőőrös vagy jelzőlámpás forgalomirányítás mellett végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három sérült az 5-ös főúton árokba hajtó autóban

Az elsődleges információk szerint három ember is megsérült abban a balesetben, amely hétfő este… Tovább olvasom