Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

77 milliót spórol az önkormányzat

Kecskemét - Amellett, hogy a kecskeméti önkormányzat a jövőben munkát ad a megváltozott munkaképességű embereknek, még 77 millió forintot spórol is egy csütörtökön elfogadott indítványnak köszönhetően.
Váltsák ki a rehabilitációs hozzájárulást az önkormányzat intézményeinél és cégeinél azzal, hogy megváltozott munkaképességűeket is alkalmaznak– indítványozta Falusi Norbert (LMP) képviselő a csütörtöki közgyűlésen. Ennek hármas előnye volna: egyrészt munkahelyet teremtenek, másrészt megtakarítanak mintegy 77 millió forintot, harmadrészt esélyt adnak a megváltozott munkaképességűeknek. A képviselő-testület az indítványt elfogadta. Falusi Norbert a delmagyar.hu tudósítójának elmondta, hogy napjaink globális válsága teljesen kiszámíthatatlanná tette a mindennapi munkavégzést, amely társadalmi problémákat okoz. - Az LMP szerint a krízis csak akkor enyhíthető, ha megbecsülik és előnyben részesítik a helyi állampolgárok tudását és a meglévő forrásokat – mondta a képviselő. - Ökopártként ezért olyan új politikai kultúrát képviselünk, amely ügyek mentén és konstruktívan politizál. Politikai és szakmai szempontból is fontos tarjuk mindezt. Az indítvány elkészítésének kivitelezésében többek között a szakmai oldal is jelentős szerepet kapott – tette hozzá Falusi Norbert.

Falusi Norbert (képünkön balra) indítványának elfogadásával 77 millió forintot spórolhat a kecskeméti önkormányzat.
Falusi Norbert (képünkön balra) indítványának elfogadásával 77 millió forintot spórolhat a kecskeméti önkormányzat.

Dr. Zombor Gábor polgármester ez ügyben elmondta: több szervezet is megkereste már az önkormányzatot ez ügyben, és vizsgálják a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának lehetőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a KKSE az Albacomp ellen

Bár szinte végig vezetett, végül négy ponttal kikapott a Kecskeméti KSE férfi kosárlabdacsapata az Albacomptól. Tovább olvasom