Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

83 millió forintból újultak meg a traumatológiai műtők Kecskeméten

Saját erőből bruttó 83 millió forintot fordított a megyei közgyűlés a kecskeméti megyei kórház két traumatológiai műtőjének felújítására. A nagy jelentőségű beruházás mostanra elkészült. S bár odabent az operációk már zajlottak, a folyosón ünnepélyes keretek között átvágták az új korszakot jelképező szalagot.
2001-ben állami támogatásból felújították ugyan az intézményben a műtőblokkot, a központi intenzívet és a központi sterilizáló részleget, de akkor – mivel a kórház kevesebb pénzt kapott – két műtő felújítása elmaradt. Ezeket használja a traumatológia. A mindeddig az 1980-as átadás műszaki színvonalát őrző két műtőben évente 4800, azaz napi 13 operációt végeztek. Ugyanezt mostantól a XXI. századhoz méltó körülmények között tehetik meg az osztály szakemberei.

Dr. Gera László, a traumatológiai és kézsebészeti osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a beruházási összegbe még az is belefért, hogy a műtő és az osztály tanácsterme között - egy beépített kamerarendszer segítségével – on-line kapcsolatot létesítve megteremtsék a konferencia műtétek, bemutató sebészeti műtétek felvételeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi Tiborral erősített a kecskeméti MSZP jótékonysági akcióján - fotók

A kecskeméti széchenyivárosi kispiacon osztott ruhát és ételt a Magyar Szocialista Párt Kecskemét Szervezete a rászorulók számára csütörtök délben. Tovább olvasom