Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

8 évet kapott a két kislányát molesztáló apa

Kecskemét - Első fokon 8 év fegyházbüntetést kapott egy 54 éves kunszentmiklósi férfi, aki az ítélet szerint verte az egész családot, két kiskorú lányát pedig szexuálisan is molesztálta.
Nevelése alatt álló, kiskorúval szemben folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetése, valamint könnyű testi sértés okozása miatt első fokon, nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte Fórizs Károly 54 éves vádlottat pénteken a Kecskeméti Városi Bíróság.

Kócsó Sándor bírói tanácsa bizonyítottnak látta a vádhatóság állítását, amely szerint a kunszentmiklósi férfi két kiskorú lányával szemérem elleni erőszakot követett el, feleségét, nyolc közös gyermeküket, valamint feleségének másik kapcsolatából született leányát bántalmazta.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott és élettársa - aki korábban a felesége volt - együtt nevelték nyolc közös gyermeküket, valamint az asszony másik kapcsolatából született leányát is.

A vádlott állandóan agresszív volt, gyakran elzavarta feleségét a házból, de ő néhány óra elteltével mindig visszament. Az asszonynak és a gyermekeknek nem lehetett saját akaratuk. A vádlott - aki egyébként nem dolgozott - rendszeresen bántalmazta őket.

A vádlott az egyik kislányát ötödik osztályos kora óta molesztálta: szájon csókolgatta, rendszeresen belenyúlt a bugyijába és a nemi szervét, a mellét és a fenekét is simogatta. A vádlott egy másik kislányát - annak 11 éves korától kezdődően - szintén molesztálta.

A lányok szégyellték a történteket, a bíróságon is csak az édesanyjuk jelenlétében tettek vallomást. A vallomásokból kiderült: a lányok ellenkezni próbáltak, de a fenyegetés hatására engedték apjuk szexuális közeledését, mert féltették anyjukat. A vádlott ugyanis azzal fenyegette meg őket, hogy ha szólni mernek valakinek, megöli a nőt.

A három éve előzetes letartóztatásban lévő Fórizs Károlyt élettársa - korábbi felesége - jelentette fel.

Kócsó Sándor tanácsvezető bíró hangsúlyozta: a sértettek vallomása alátámasztotta a vádhatóság állításait.

Fleig-Virágh Edina ügyész perbeszédében kiemelte: a szakértő a sértettek szavahihetőségét nem kérdőjelezte meg.

A vádhatóság képviselője a kétrendbeli, nevelése alatt álló kiskorúval szemben, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetése, valamint könnyű testi sértés bűntette miatt a maximumhoz közeli büntetési tétel kiszabását kérte a bíróságtól.

A bíróság mellékbüntetésül tíz évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a vádlottat, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére is.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért nyújtott be fellebbezést.

Olvasóink írták

 • 5. klj_54 2011. július 01. 18:39
  „Emberek, aki ezt a nyolc évet túléli, nos az meg is érdemli!
  Társaik ott bent a bíró ítéletét általában felülbírálják és saját bírói tanácsot ülnek a bűnös felett.
  Az eredmény?
  Egy valóban megváltozott ember, ha egyáltalán képes lesz túlélni a benti ítéletet.
  Nem tudom sajnálni!”
 • 4. myeye 2011. július 01. 16:27
  „Szánalmas és elszomorító, hogy adócsalásért többet lehet kapni, mint aki a saját gyermekét molesztálja..:-((((”
 • 3. KamuNeni 2011. július 01. 15:30
  „Ja. Miert csak 8-at? Nemtom hany evig terrorizalta oket de annyit plus meg legalabb a duplajat kellett volna.”
 • 2. bhlanik 2011. július 01. 15:28
  „Felmentéséért?????Ez vicc ugye?”
 • 1. kumisz 2011. július 01. 15:19
  „Csak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári sportolási lehetőség az iskolák udvarain

A kecskeméti önkormányzat döntése értelmében a nyári szünidő alatt nyolc iskola sportudvara is várja… Tovább olvasom