Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

A Bács megyei közgyűlés elnöke húzta ki a halott kislányt a jeges vízből

Érsekcsanád és Veránka szigete között a Dunába borult egy csónak melynek utasai közül egy kislányt már csak teljesen kihűlt állapotban tudtak a vízből kivenni, öt felnőttet pedig az utolsó pillanatban húztak ki a vízből pénteken este - mondta az MTI megkeresésére Bányai Gábor (Fidesz), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki Veránka szigetén meghallotta a segítséget kérők kiáltását és egy hajóval a segítségükre sietett.
Veránka szigetén, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat üdülőjében turisztikai fórumot tartottunk, melynek végén az üdülő vízibuszával indultunk vissza a Bács-Kiskun megyei oldalra, én azonban a többiektől egy véletlen folytán lemaradtam és ekkor hallottam meg a Duna közepe felől a kiabálást – emlékezett vissza a történtekre Bányai Gábor. Azonnal szólt a hajón tartózkodó hajóvezetőnek és a matróznak, valamint a megyei turisztikai hivatal igazgatónőjének és egy kishajóval a vízbe borult család segítségére siettek.

Nehéz megbecsülni, de elég hosszú ideig tartott, míg a keresőlámpával az öt felnőttet sikerült a sötétben a kishajóba beemelni, majd a kislány már mozdulatlan testét is kihúzni a vízből – mondta a közgyűlés elnöke, aki a kihűlt gyereket személyesen vette ki a vízből.

A felnőtteknek is már csak perceik voltak hátra, mert a jéghideg vízben lehetetlen lett volna partra úszniuk – tette hozzá.

Bányai Gábor elmondta: Mire partra értek, akkorra megérkeztek a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is. A felnőtteket kórházba szállították, a kislányt is elvitték, de 29 fokra hűlt le a teste, s a mentősök már nem tudták a légzését elindítani – fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 11. queenmargareth 2011. február 06. 14:48
  „10 macs. Igaza van. Van egy másik cikk is ez ügyben, ott én is azt írtam, hogy az ember a lényeg, mindegy hova tartozik, vagy mi a tisztsége, mert azonnal úgy reagált ott vki, hogy xy megtette volna-e és politikai hovatartozás volt a lényeg. Hülyeség. Megmentett akit tudott. És ez nagy dolog”
 • 10. macs 2011. február 05. 16:46
  „Lehet, hogy ma egy kicsit közötkődős hangulatban vagyok, de nem értem miért kap ilyen különös hangsúlyt, hogy Bányai Gábor a Fideszhez tartozó politikus és egyben a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke?
  Miért? Önmagában az nem lenne hír, hogy egy ember, akit Bányai Gábornak hívnak, a Veránka szigetén meghallotta a segítséget kérők kiáltását és társaival a segítségükre sietett?”
 • 9. info 2011. február 05. 16:35
  „öt felnőtt és egy kislány! mi a fenét akartak, szökni? elmebeteg aki ezt kitalálta, hogy útra keljenek”
 • 8. queenmargareth 2011. február 05. 10:42
  „Agya Ég! Mit kerestek szegények a jeges, sodró Dunán?
  Remélem, kap/nak/ életmentő érdemet, mert amit tett/ek/: a segítség, életmentés nem is önthető szavakba.”
 • 7. deszkás 2011. február 05. 10:38
  „Bárki is a megmentő bátor ember volt!”
 • 6. ráérő 2011. február 05. 10:30
  „A mentőmellény melegit?”
 • 5. bambinaXX 2011. február 05. 10:20
  „ki a f@aszom visz egy kislányt hajókázni a jéghideg Dunára??!!
  mentőmellény????”
 • 4. varadipal 2011. február 05. 10:18
  „Derék dolog. Meg az is, hogy tellik üdülőre meg vizibuszra a BKk megyei önkormányzatnak. Biztos mindenkinek van munkája, senki nem éhezik, nincs kátyús út, minden rászoruló öregembert ellátnak, a kórházak dúskálnak, korrupciót meg csak a hírekből ismernek.Lényeg, hogy a konferencia egyéb költségeit ki tudták fizetni.”
 • 3. Besenyő_Pistabácsi 2011. február 05. 09:32
  „:(”
 • 2. tol 2011. február 05. 09:31
  „sötét tragédia. Uhhh”
 • 1. kecskeméti2 2011. február 05. 08:48
  „Ezt sem lehet könnyű feldolgozni.:( Nyugodjon békében. Hozzátenném ki az az állat, aki -3 fokban csónakba ültet a Dunán egy kislányt, ráadásul éjszaka?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesehősök lepték el az iskolát - galéria

Napok óta farsangi sürgés-forgás jellemzi a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolát. A kicsik és nagyok összefogásának köszönhetően az osztálytermek is mókás jelmezt öltöttek.
Tovább olvasom