Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

A Bács megyei rendőrök is keresik a 15 éves szerb tinit

A szabadkai Juric Tijana lehet, hogy Magyarországon tartózkodik. Nagyszüleihez indult, de sose ért oda.

A Magyar Szó romániai portál szerint a kislány a nagyszüleihez indult, hogy a szünidő egy részét náluk töltse. Pénteken este barátai társaságában látták utoljára, akiktől valamivel éjfél előtt búcsúzott el, majd elindult a rátai Sportközpontba, hogy visszavigyen egy kölcsönkért pulóvert. Ekkor veszett nyoma – írta a Magyar Szó. Tijana korábban soha nem késett, így amikor hiába várták és telefonon se tudták elérni, a család és a barátok azonnal a keresésére indultak. Hamarosan találtak egy fehér tornacipőt a Sportközpont mellett húzódó patak partján, amelyről az ismerősei azt állítják: Tijanáé.

Az Origo úgy értesült, hogy a keresésére egy oldalt is létrehoztak az ismerősei a Facebookon. Sokak szerintelrabolták a lányt. Állítólag egy BMW-ben látták utoljára, amiben három férfi is utazott. 

Korábban

A szerb rendőrség hétfőn hivatalosan megkereste a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, mert 2014. július 26-án a hajnali órákban Bajmokon, a szerb-magyar határ közelében eltűnt a 15 éves szabadkai lakos Juric Tijana szerb állampolgár. A szerb rendőrség adatai alapján nem kizárt, hogy a lány Magyarországon tartózkodik. Szoros munkakapcsolat alakult ki a két hatóság között a lány tartózkodási helyének megállapítása érdekében.

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást indított – körözésének elrendelése mellett - Juric Tijana 15 éves szerb állampolgár eltűnése miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a lány július 26-án a hajnali órákban tűnt el a szerbiai Bajmok település sportpályájáról egy közösségi rendezvény után. Tartózkodási helye azóta nem ismert.

Személyleírása: 170 centiméter magas, sovány testalkatú, barna hosszú hajú, szürkéskék szemű, anyajegy található a szája jobb felső részén.

Ruházata: fehér rövid ujjú póló, térdig érő világoskék farmernadrág, CONVERS márkájú fehér bokacipő. NOKIA telefon volt nála, valamint egy bézs színű kézi táska, amin egy Eifel torony látható.

A rendőrség kéri, hogy aki az eltűnt Juric Tijanáról, annak tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 80/555-111 „Telefontanú" zöld számán (H-Cs.: 8.00-16.00, P.: 8.00-13.00) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve tárcsázza a nap 24 órájában hívható Bajai Rendőrkapitányság 79/540-100-as ügyeleti telefonszámát.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy felbujtó, két rabló - videó, fotó

Befejeződött a nyomozás, vádemelést javasol a rendőrség. Tovább olvasom