Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A becsület fontosabb, mint a turné

Kecskemét - Ma este már a Las Vegas-i közönség előtt lépett volna színpadra a Csík Zenekar. A Prima Primissima Díjas együttes azonban itthon maradt, egyelőre el kellett halasztaniuk tengerentúli turnéjukat.
Hétfőn este, a Kulturális Központban lépett volna fel utoljára az amerikai turné előtt Csík János. A Kecskemét büszkeségei gálaestet követő nap hajnalán ugyanis már egy repülőgépen ülve tartott volna a Csík Zenekar az Egyesült Államokba. A turnét azonban el kellett halasztaniuk. A koncertszervező cég, a Green Media ugyanis nem intézte el időben a szükséges munkavállalói vízumot a zenekar tagjai számára, ami nélkül csak szabálytalanul tudna fellépni az együttes.

A Csík Zenekar február 17-e és március 5-e között járta volna be Amerikát. Turnéjuk során koncerteztek volna többek között Chicagoban, Detroitban, Los Angelesben és New Yorkban is. - Fontos számunkra, hogy tisztességesek és korrektek legyünk, sem az itthoni, sem az ottani rajongóinknak nem szeretnénk csalódást okozni. A magyar nemzet szempontjából is lényeges, hogy becsületesen végezzük a munkánkat. Számunkra ugyanis fontosabb a magyar becsület, mint az amerikai álom. A zenekar jó híre többet ér annál, mint hogy elvállaljunk egy feketemunkát - emelte ki Csík János, aki két hete jött haza Nevadából, ahol egy fesztiválon ismertette meg az amerikai közönséggel a magyar népzene gyönyörű kincseit.

A Csík Zenekar február 17-e és március 5-e között járta volna be Amerikát.
A Csík Zenekar február 17-e és március 5-e között járta volna be Amerikát.

A zenekarvezetőtől megtudtuk, az érintett nagykövetségek a segítségükre siettek, így várhatóan nem marad el a turné, csak egy kicsit későbbre tolódik. Ennek köszönhetően viszont a magyarországi rajongók talán hamarabb foghatják majd kezükbe a legújabb Csík albumot. - Az így felszabadult időnket szeretnénk azzal tölteni, hogy új dalokon dolgozzunk. Ezzel köszönjük meg azt a szeretet, bizalmat, amit rajongóinktól és támogatóinktól kapunk - tette hozzá Csík János.

A Csík Zenekar legközelebb a Tavaszi Fesztivál ideje alatt, március 21-én ad koncertet a hírös városban. Akkor a Kulturális Központban hallhatjuk majd a 2010 decemberében Prima Primissima Díjjal kitüntetett együttest.

Olvasóink írták

  • 1. samsung10 2011. február 17. 18:53
    „Green Mediát leváltani .Volna aki elintézné idöben .Szerintem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes csoki: a Nyugati körút tündöklése

A Nyugati körútra este egyszerűen öröm ránézni, amikor a sűrűn felállított oszlopokon bólintgató lámpák megvilágítják. Olyan nyugati a hangulata. Tovább olvasom