Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

A bíróság elrendelte a Kolompár-per másodrendű vádlottjának letartóztatását

A Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőper szerdai tárgyalási napján a bíróság elrendelte Kolompár László másodrendű vádlott letartóztatását, mert többször nem jelent meg a kitűzött tárgyaláson és nem volt elérhető - közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.
A vádlott akadályozta a bizonyítási eljárást, ezért Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró elrendelte a vádlott letartóztatását - mondta a bíróság szóvivője.

A letartóztatás nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a határozat ellen - tette hozzá Sárközy Szabolcs.

Kolompár Orbán és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött, majd 2010 nyarán indult újra a Kecskeméti Városi Bíróságon. Az elsőrendű vádlott szabadlábon védekezik a bizonyítási eljárásban, melyben három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

Olvasóink írták

 • 8. Jozsoci 2011. június 16. 16:55
  „Pedig a Jobbik Kolompár Orbánt szerette volna kinevezni pénztárosának.”
 • 7. varadipal 2011. június 16. 16:39
  „Tisztelt Bíróság! Ez még nem évült el? Húzzák még egy kicsit az időt, hátha le lehet zárni az ügyet.Ha sáros, csukják be, ha nem engedjék el, de nem fontoskodjanak az idők végezetéig.”
 • 6. dodó 2011. június 16. 11:25
  „Csak azért, mert valaki cigány, még nem kellene ártatlanul gyanúsítani!”
 • 5. igazságkereső 2011. június 16. 10:02
  „Lehet,hogy nem ide tartozik,de azt jó lenne megtudni,hogy a bíróságok miért nem vonják felelősségre a magyarországi bankokat azért,mert a bankok a hitelkihelyezéseknél nem alkalmazták körültekintően az 1996.évi CXXI.Törvény 46. §-át,csak a pénzügyi intézmény érdekeit vették figyelembe,az ügyfelekét sajnos nem!A jelenleg érvényben levő szerződések "adósvédelmi programok"nélkül sem felelnek meg a hitelintézeti törvény 213.§(b.) pontjában foglaltaknak! Jó lenne most már, ha a joghoz értő emberek a bíróságokon (a kilakoltatási végzés jogerőre emelkedése előtt!!) hangot adnának a fenti törvényi hivatkozásnak!! A parlamentben is a tegnapi ülés közvetítésekor,amikor épp ezt a nagyon fontos témát tárgyalták,Dr.Rogán Antal úr jóízűen elszunyókált, ( visszanézhető a híradó képeiből!) akkor kérdés,hogy milyen empátiával terjeszt elő, tárgyal dolgokat, melyek emberi sorsokról,életekről szólnak? Tovább tudná küldeni valaki hozzáértő a hivatkozott jogszabályt a Parlamentbe, ha igen, nagy szolgálatot tenne talán néhány százezer embernek! Köszönet érte, ha segít valaki ebben!!”
 • 4. gumikacsa111 2011. június 16. 09:09
  „Évekig halasztgatják ezeket a pereket ( maros50 nyugi, a nem cigányokat is beleértve )azután szépen elsikkadnak a milliárdok! Az EMBEREK feje fölül meg pereskedés nélkül viszi a bank a házat. HAJRÁÁÁÁ!!!!!!!!”
 • 3. StencilAtya 2011. június 16. 09:08
  „ezek a cigánybűnözők még szabadlábon vannak?”
 • 2. gumikacsa111 2011. június 16. 09:05
  „Hogy a répába jelent volna meg a bodzaszezonban????:XD”
 • 1. hát 2011. június 15. 22:06
  „Számvitel rendje? Hát ez vicc. A számot sem ismerik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia az egyszerű államról

Kecskemét ad ma otthont az Egyszerű Állam Konzultációs Program keretében szervezett konferenciának. Tovább olvasom