Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A debreceni virágkarneválon díszvendég lesz Kecskemét

Kecskemét - Együttműködési megállapodást kötött Kecskemét és Debrecen. A kapcsolatnak köszönhetően egy éven át mutatja majd be egymás értékeit a két város.
A balatonfüredi megállapodás után most egy újabb együttműködést kötött Kecskemét, amelyben partnere ezúttal Debrecen. A két város közös célja egymás értékeinek korszerű bemutatása és a helyi hagyományok ápolása. Az együttműködésnek köszönhetően a két város egy éven át összehangolja, és együtt valósítja majd meg bizonyos rendezvényeit.

Mák Kornél alpolgármester a megállapodás aláírásakor kiemelte, Debrecen és Kecskemét sok közös vonással rendelkezik. - Mindkét város befogadó, nyitott és integráló. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy ez a kapcsolat fantáziadús lesz, és kölcsönösen gazdagítjuk majd egymás értékeit – tette hozzá Mák Kornél.

Galéria kép

Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: tizenhat testvérvárosuk van a határon túl. A város vezetése az utóbbi időben azonban úgy gondolta, hogy érdemes Magyarországon belül is bemutatni egymás szellemi kincseit, kulturális értékeit. Ezzel a céllal léptek kapcsolatba korábban Balatonfüreddel, a következő egy évben pedig Kecskemét lesz a partner. Reményei szerint az együttműködés ideje alatt a hírös városiak megtudhatják többek között azt is, milyen a híres debreceni mézeskalács.

Zombor Gábor egyetértett azzal, hogy az új, unión belüli Európában mintha kicsit elfeledkeznénk egymásról itt, az anyaországon belül, úgyhogy ezeket a kapcsolatokat erősíteni kell. - Debrecenhez hasonlóan idén Kecskemét is megállapodást kötött Balatonfüreddel, és a mintegy tucatnyi közös rendezvény mindkét városnak hasznára vált. Biztos vagyok benne, hogy a Debrecennel kötött együttműködés hasonlóan sikeres lesz - tudtuk meg a polgármestertől.

Galéria kép

A két város már számos kapcsolódási pontot talált az elkövetkezendő egy évre. Ilyenek lesznek többek között a nagy fesztiválok, a Kodály örökség ápolása és a különböző tárlatok bemutatása is. A kapcsolat csúcspontja pedig a debreceni virágkarnevál lesz, ahol Kecskemét, mint díszvendég, külön virágkocsival vonulhat majd fel a cívis város főutcáján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések a város kiválóságainak

A hagyományokhoz híven a Hírös Hét hivatalos megnyitója előtt idén is ünnepi közgyűlésre gyűltek össze a városatyák. Hétfőn délután kilenc kategóriában tizenegyen vehették át a város elismeréseit. Tovább olvasom