Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

A fagy megviseli a Menhely négylábú lakóit is - galéria

Kecskemét - Megtelt a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelye. A zord téli időben rengeteg kutya várja nap mint nap, hogy végre szerető gazdára leljen.
Idén már száz utcára tett vagy elkóborolt kutyát vittek be a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyére az ebrendészek. - Ez jóval több az átlagosnál, hiszen havonta körülbelül hatvan-hatvanöt kutya kerül hozzánk. Mostanra teljesen megtelt a Menhely - tudtuk meg Szabó Attila ebrendésztől, az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetőjétől, aki elmondta, nagyon sok lakossági bejelentést kapnak, ezért késő estig járják a várost és a tanyavilágot.

A fagyos téli napokat a gazdátlan állatok is nehezen vészelik át. A Menhely munkatársai megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a
Az interneten is kereshetjük elveszett kutyánkat

A gazdák közül sokan még nem tudják, hogy a Menhely az Állatokért Alapítványnál kereshetik elszökött állataikat. A szervezet munkatársai minden hozzájuk bekerült kutya fényképét felteszik a www.menhely.eu honlapra, és folyamatosan frissítik az adatbázist. Azok, akik szeretnének örökbe fogadni egy négylábút, szintén megtalálják ezen az oldalon a gazdára váró, árva kutyusok fotóit. 
kutyák könnyebben viseljék a dermesztő mínuszokat. - A kutyaházaink szigeteltek, de ilyenkor rongyokkal, szalmával is kibéleljük, hogy a kutyák be tudják vackolni magukat. Ha szükséges, a szél és a hófúvás ellen takarókkal borítjuk a kenneleket. Fontos, hogy a kutyák ilyenkor ne csak száraz tápot kapjanak, hanem meleg ételt is, ami egy kicsit átmelegítheti őket. A vizüket naponta többször is cserélni kell, mert gyorsan megfagy – sorolta Szabó Attila.

Az utóbbi napokban rengeteg kölyökkutyát találtak az ebrendészek az út szélén vagy éppen a kukákban. Ezekre az apróságokra különösen vigyázniuk kell, ezért egy fűtött kisházban gondoskodnak róluk.
Az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy minden kutyatartónak jobban kell figyelnie kedvencére ezeken a hideg napokon. A láncon tartott négylábúakat pedig fontos, hogy felügyelet mellett gyakrabban engedjék szabadon gazdáik, hogy az ebek a mozgástól kicsit átmelegedhessenek.

Sok kutya vár örökbefogadásra a Menhely az Állatokért alapítványnál - GALÉRIA (Fotók: Nagy László)

Szabó Attila elmondta, a Menhely számára a legnagyobb segítség most az lenne, ha minél többen fogadnának örökbe gazdátlan kutyusokat.
Meggyógyulhat a hóban talált kutyus

A hétvégén beszámoltunk arról, hogy szombaton bejelentés érkezett a Menhely az Állatokért Alapítványhoz, hogy Nyárlőrinc közelében egy kutyát találtak az út mellett. Szabó Attila a helyszínre érkezve azt látta, hogy a hóból már-már alig kilátszó eb súlyosan sérült. A kutya bal hátsó lábán egy óriási, nyílt seb, egy vágás nyoma tátongott. Az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője a megkínzott négylábút azonnal állatorvoshoz vitte. A kutya jelenleg antibiotikumos kezelést kap, és úgy tűnik, meg lehet majd műteni, nem kell amputálni a lábát. 
Azonban akinek ez nem áll módjában, száraz táppal, konzervvel, illetve a kiskutyáknak adható tejpótló szerekkel is megkönnyítheti az állatvédő szervezet munkáját. Emellett szükség lenne szalmára, takarókra vagy bármilyen más rongyra, amivel a kutyák házát bélelhetik az alapítvány munkatársai.

Azok, akik nem tudnak kutyát az otthonukba fogadni, de szeretnék boldogabbá tenni néhány négylábú életét, azzal is segíthetnek, hogy az idejüket áldozzák az árva állatokra. Egy kis simogatásnak és sétáltatásnak ugyanis nagyon tudnak örülni ezek az elhagyott, szeretetre vágyó kutyusok!
Olvasóink írták

  • 1. mango1 2012. február 15. 10:55
    „sokan megijedtek hogy eb adót kell fizetni és ezért a kutyát szélnek eresztették---ezek a tulajdonosok nem is voltak igazi gazdik----”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútoraikat is eltüzelték már a halasi cigányok

A szekrénysor, az ágy és az asztal is a kályhában végezte. A napokban több kiskunhalasi cigány… Tovább olvasom