Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A fagyhalálnak tettek ki egy újszülött csecsemőt szülei

Egy koraszülött, de egészséges újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölték az intézménytől hétfőn.
Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: vasárnap délelőtt jelzett az inkubátor csengője az Izsáki úti portán, valamint a kórház újszülöttosztályán. A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülöttosztály inkubátorába vitték át.

A kisfiút Szőke Attilának nevezték el és azonnal értesítették a gyámhatóságot - mondta a sajtószóvivő, aki hangsúlyozta, hogy a koraszülött kisfiú még hosszú ideig a kórház lakója lesz.

A kecskeméti babamentő inkubátort 2005-ben helyezték el, de ez volt az első eset, hogy abba valaki újszülöttet tett. A sajtószóvivő kiemelte: az újszülöttek életben maradásának érdekében jobb volna, ha az anyák a kórházban szülnék meg gyermekeiket. Évente átlagosan tíz újszülöttet nem visznek haza a kórházból – tette hozzá.

A kecskeméti kisfiú súlyos állapotban van. Az orvosok szerint koraszülött, lélegeztetőgépen van.

Vasárnap egy egészséges fiú újszülöttet helyeztek a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorába is. A gyermeket felöltöztetve, "jó általános állapotban" találták. Az 54 centiméter hosszú, 2810 gramm súlyú újszülött a Madarász Péter nevet kapta.

Olvasóink írták

 • 13. vári 2012. január 10. 21:53
  „macs

  A lényeg az, hogy ha egy nő - nem tervezetten - teherbe esik, gyakran magára marad, segítség nélkül, ugyanakkor bármit tesz is, megkapja érte a magáét...”
 • 12. macs 2012. január 10. 15:20
  „8. komlodi,
  az élet nagyon különös dolgokat tud produkálni. Itt nem ismerjük a részleteket, tehát ne törjünk pálcát az anya feje felett.
  Biztosan nyomós oka volt, ha így cselekedett. És gondolj bele, felelőséggel cselekedett, hiszen elvitte a kórházhoz a kicsit.
  Más. Múltkor felmerült, hogy aki nem akarja a babát, az ne az abortuszt válassza, hanem adja örökbe. Akkor is sokan elitélően nyilatkoztak arról az anyáról, aki örökbeadja a gyerekét.
  Nos ez egyike azoknak a kérdéseknek, amit érdemes lenne - de nem durvulva - kibeszélni!”
 • 11. Aranea 2012. január 10. 13:44
  „komlodi:
  A) eleve nem akart gyereket, de
  1. nem akart abortuszt, mert sajnálta/nem volt rá pénze
  2. későn vette észre, hogy terhes
  B) amikor úgy döntöttek, hogy megtartja, akkor még mindkét szülőnek volt állása és házuk - mire megszületett, addigra mindketten munkanélküliek lettek, és kilakoltatták őket.
  C) lehet, hogy nem magyar állampolgár az anya, és úgy gondolta, legalább a gyerekének emberibb körülményeket biztosít, ha így az inkubátorba teszi, mintha vele együtt kitoloncolnák mondjuk Afganisztánba.”
 • 10. Besenyő_Pistabácsi 2012. január 10. 12:09
  „Ekkora szenzációhajhász kamu címet adni! :(”
 • 9. vári 2012. január 10. 11:34
  „gombika
  Az - idézem "kissé kihűlt" nem azonos a "fagyhalálnak tették ki"-vel...”
 • 8. komlodi 2012. január 10. 11:31
  „Szerintem nem a szavakon kellene rágódni, hanem azon, hogy hogyan jut el egy nő odáig, hogy a 9 hónapig a szíve alatt hordott gyerekét eldobja magától. 9 hónapon keresztül növögetett, mocorgott a hasában. Nem is értem.”
 • 7. klj-54 2012. január 10. 07:55
  „6. gombika 2012.01.10. 05:20
  Én szívesen elballagok veled egy verbális és olvasási (megértést vizsgáló) IQ tesztre!
  Egy feltétellel: az eredményt nyilvánosságra hozzuk névvel, arcképpel.
  Tudod az én nevem arcképem amúgy publikus:)”
 • 6. gombika 2012. január 10. 05:20
  „Ha olvasnátok rendesen:Már eleve enyhén kihűlt állapotban tették oda!!!Nem az inkubátorban hűlt ki!
  Nem a DM hibázott,meg kellene tanulni értelmezni a sorokat!!!”
 • 5. macs 2012. január 09. 23:32
  „A cikk elején ez olvasható:
  "Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: .........A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülöttosztály inkubátorába vitték át."
  Kicsit lejjebb:
  "A kecskeméti kisfiú súlyos állapotban van. Az orvosok szerint koraszülött, lélegeztetőgépen van."
  Vagyis a baba azért van súlyos állapotban, mert koraszülött, ha jól értem.
  A cím úgy hü...ség, ahogy van!”
 • 4. nickolett 2012. január 09. 22:32
  „Na, ez aztán jó érzékkel megválasztott cím. Ezután majd nem rakják inkubátorba az ilyen babákat, mert az inkubátor=fagyhalál, és a végén még emberöléssel vádolják, pedig ennek a gyereknek a szülei legalább vették a fáradságot, és odatették a gyereket, abban a reményben, hogy ha ők nem tudnak róla gondoskodni, legalább kap orvosi ellátást és talán családra is talál.

  Most komolyan, tényleg ez a színvonal...?”
 • 3. igazságkereső 2012. január 09. 22:05
  „Azért óvatosabban a főcímmel, mert az inkubátor teljes védelmet biztosít az ott elhelyezett babának! Jó lenne, ha Délmagyarország.hu is őszinte lenne és minden túlzásoktól mentes!”
 • 2. busman 2012. január 09. 21:22
  „Hát mert ő ennyit tud.”
 • 1. klj-54 2012. január 09. 20:09
  „Ha fagyhalál várt a kórházi inkubátorban a csecsemőre akkor mi a francért tették oda?
  Ha nem igaz, akkor miért hazudik a cikk címadója?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka újra esni fog a hó

Éjszaka havazás várható Bács-Kiskun megye területén, amit aztán kedden eső válthat fel. Hajnalban -3 fok várható Kecskeméten. Tovább olvasom