Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

A fogai is kitörtek az ölőcsapdába esett kiskutyának

Kiskunhalas - A fogai is kitörtek annak a keverékkutyának, amelyik az elmúlt napokban esett egy ölőcsapdába Kiskunhalason, a Felsőöregszőlőkben. A szerencsétlenül járt eb egész éjszaka próbált szabadulni a fogságából, gazdája csak másnap reggel talált rá.
A Felsőöregszőlőkben egy bekerítetlen területen lépett a csapdába Konor, a jobb mellső lábát kis híján levágta a vasszerkezet. De így se biztos, hogy meg tudják menteni, a vállízületeinél súlyosan roncsolódott a lába – mondta Nikolett, a kutya gazdája.

Konort napközben megkötve tartják, de éjszakára mindig szabadon engedték, hogy őrizze a házat. A keírtésen talált egy rést, ahol kiszökött többször is. A szomszéd figyelmeztette is a családot, hogy félti a szabadon kószáló kutyától a gyerekeit, ezért kijavították a drótkerítést, de az eb ismét kiszökött. Ezután újra megjavították a kerítést, amit egy paladarabbal is megerősítettek, de Konornak ismét sikerült kibontania és kiszökött egyik este.

Másnap reggel Nikolett a kutya keserves vonyítására ébredt, de nem lelte sehol, csak órákkal később a szomszéd bekerített telke és az ő portájuk között lévő bekerítetlen területen talált rá egy vascsapdába szorulva. A kutyát Nikolett a barátjával együtt sem tudta kiszabadítani, a kihívott állatorvossal hárman közösen tudták csak leszedni róla a csapdát.

Nem sokkal később megjelent a szomszéd is, aki követelte vissza a csapdáját, azt mondta nem érdekli, mi van a kutyával, a rókák ellen rakta ki.

A csapdáról készült képek alapján Farkas Tibor, a megyei Vadászkamara Vadgazdálkodási bizottság elnöke úgy nyilatkozott: ha ezt a csapdát lakott területen használták megfelelő engedélyek nélkül, akkor az állatkínzás. Az ilyen csapdáknak nagyon szigorú használati szabályai vannak, még akkor is, ha a vonatkozó törvény jelenleg ezeket nem részletezi.

Az állatorvos véleménye szerint Konor fel fog épülni a sérüléseiből, de még kétséges, hogy sikerül-e megmenteni a jobb mellső lábát. A kutya gazdája feljelentést tett a halasi rendőrkapitányságon, állatkínzás gyanúja miatt indult vizsgálat az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzolj velünk!

Szombaton ismét itt a Nagy Rajzolás! Vegyél részt te is a világ legnagyobb rajzfesztiválján, és alkoss velünk! Tovább olvasom