Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A gyerekei előtt vágta meg élettársa nyakát egy férfi

Kecskemét - Jogerősen 10 év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 nyarán a madarasi játszótéren gyerekei szeme láttára vágta meg többször is édesanyjuk nyakát egy borotvapengével.
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntetőtanácsa az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete bűntette miatt Radics Arzén ellen indított büntetőügyben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletét. Így Radics Arzén vádlottat a bíróság halmazati büntetésül 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

A vádlott Radics Arzén 14 évig élt élettársi kapcsolatban az ügy sértettjével, R. Andreával. 2009-re viszonyuk megromlott a rendezetlen életkörülmények miatt, miközben a nő más férfiakkal is kapcsolatot létesített. A vádlott szerint a nő költekező életmódot folytatott, míg a sértett szerint élettársa többször megfenyegette, megpofozta őt. Két évvel ezelőtt R. Andrea az interneten összeismerkedett egy férfival, majd négy gyerekükkel Madarasra költözött.

Emiatt a vádlott elhatározta, hogy megöli az asszonyt, majd saját magát is. Tervei szerint ezt egy láthatáson akarta megtenni, amit egyúttal fel akart használni arra is, hogy „elbúcsúzzon" gyerekeitől. A terve megvalósítása érdekében a vádlott azt közölte a sértettel, hogy hamarosan hosszabb időre Romániába megy dolgozni, és ezért a tervezettnél korábban biztosítson számára egy újabb találkozást a gyermekeivel. A sértett beleegyezett abba, hogy a vádlott az ő jelenlétében 2009. július 30-án délelőtt Madarason, a polgármesteri hivatal előtti parkban találkozhasson a gyerekekkel.

Július 30-án a vádlott magához vett egy rozsdás, de éles borotvakést, azzal a szándékkal, hogy megölje ezzel a sértettet. Egyik kiskorú lányának mobiltelefonjára búcsúüzenetet mondott, és ide egy szöveges búcsúüzenetet is írt. Egy táskába összecsomagolta a gyerekek még nála lévő ruháit, és a táskába beletette ezt a telefont is. Reggel 7 óra körül egy ismerősével elindult autóval Madarasra, velük tartott az ismerős lánya is, aki a vádlott egyik lányával akart találkozni. Útközben a vádlott ajándékokat vásárolt a gyerekeinek.

Madarason, a polgármesteri hivatalnál 9 óra körül álltak meg. A vádlott átadta az ajándékokat a gyerekeinek, egy presszóban beszélgettek, és a vádlott átadta a búcsúüzenetet tartalmazó telefont is a lányának. Majd visszatértek a parkba, a gyerek játszani kezdtek, a vádlott pedig négyszemközt akart maradni volt élettársával, ezért a velük lévő kislányát elküldte kóláért.

A vádlott kihasználva, hogy egyik gyerekük sincs a közelben, illetve azt, hogy a sértett nem figyel rá, a volt élettársa mögé lépett, és a borotvakéssel megvágta a sértett nyakát. A sértett a földre esett, a vádlott pedig mellé guggolva folytatta a támadást, dulakodás alakult ki, a sértett kapálózva védekezett. A kiabálást meghallotta az egyik kislány, a szülei közelébe ment, és onnan figyelte a történteket.

Eközben a kóláért küldött kislány visszaérkezett, anyja segítségére sietett, a vádlottat a fejénél úgy meglökte, hogy a férfi megtántorodott. Volt élettársa ezt kihasználva fel tudott állni, kezét vérző nyakára szorítva a polgármesteri hivatal felé kezdett futni, miközben a vádlott üldözte, és a borotvakéssel csapkodott felé, így ejtve újabb sebet a sértett nyakán.

Végül a vádlott felhagyott a polgármesteri hivatalba bemenekülő sértett üldözésével, majd öngyilkossági szándékkal nyakának mindkét oldalán több metszett sebet ejtett, aminek következtében erősen vérzett, és a földre rogyott.

A súlyosan megsérült vádlottól egy férfi vette el a borotvakést, akinek a vádlott elmondta, azért ment Madarasra, hogy megölje a sértettet és saját magával is végezzen. A helyszínre érkező mentők a sértettet és a vádlottat is a bajai kórházba szállították, ahol a vádlottat meg kellett műteni, mert sérülése életveszélyes volt. A sértett a támadás következtében két hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a súlyosabb, akár halált is okozó sérülés bekövetkezése nem a vádlotton múlott.

Azzal, hogy a vádlott a sértettet közös gyermekeik jelenlétében akarta megölni, illetve így kísérelt meg öngyilkosságot, veszélyeztette a gyermekek erkölcsi fejlődését.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. június 28. 16:49
    „Mindenki, így Radics is csak a saját élete felett rendelkezhetett volna, ezért nagyon kevésnek tartom a tíz év tartamú büntetést!!”
  • 1. dodó 2011. június 28. 15:59
    „Radics - R(ostás) konfliktuskezelés-é vót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanyabetörés Orgoványon

300 ezer forint értékű gépeket és gázolajat loptak el egy orgoványi tanyáról a közelmúltban.
Tovább olvasom