Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

A gyerekek hazavihették a Vadaskert lakóit

Kecskemét – Közel ezren látogattak ki a Kecskeméti Vadaskertbe a delmagyar.hu családi napjára. A gyerekek a feladatokat, a szülők a szabadidőt élvezték, az ajándékoknak pedig mindenki örült.
– Te, anya! Ez a nyuszi extra puha! – szalad ki egy ötéves kislány az állatsimogatóból, az egyik feladat helyszínéről, hogy megosztja élményeit édesanyjával. Közel ezren látogattak ki a Kecskeméti Vadaskertbe a delmagyar.hu családi napjára, ahol négy állomásból álló mini túrán vehettek részt a gyerekek. Még Bajáról is érkeztek látogatók: a család hét kisgyerekkel kelt útra. Minden állomáson más-más feladat várta a csemetéket, ha pedig teljesítették ezeket, pecsétet kaptak. Négy nyomda összegyűjtése után ajándék várta a résztvevőket: csokinak és mese DVD-knek örülhettek a gyerekek.

Az első állomáson zsírkrétát kellett ragadni, és a kedvenc állatot a papírra varázsolni. A kis Picassóknak ihletet a Vadaskert állatai adtak, ha ennek ellenére nem ment a rajzolás, színezhettek is a gyerekek különböző kifestőket. A legkedveltebb figuráknak Hello Kitty, Micimackó és Malacka bizonyultak.


Gyerekek a delmagyar.hu családi napon. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A második próbát a lufihajtogatás jelentette. Az Animation Team tagjait a legkülönfélébb kérések sem hozták zavarba: labdán egyensúlyozó mamut, faágba kapaszkodó majom, mindez lufiból. A gyerekek többsége azonban megmaradt a klasszikus figuráknál: kutyát, cicát, méhecskét kért. Amíg a luficsodák ekészültek, arcfestéssel ütötték el az időt a lurkók. És nem mondunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy a gondozók többször kétségbe estek, hiszen tigrisek, oroszlának, zsiráfok és elefántok, de még nyuszik tucatjai is szaladgáltak szabadon a Vadaskertben. A szülőknek ki kellett állniuk csemetéik mellett, és meggyőzni az ott dolgozókat, az állati álarc mögött gyerekük rejtőzik, és nem egy-egy lakót szeretnének kicsempészni az állatkertből.

Az állatsimogatóban, a harmadik állomáson a delmagyar.hu matricáját rejtettük el, és csak az kaphatta meg az ajándékhoz szükséges harmadik pecsétet, aki felkutatta ezt. A hajtóvadászat azonban nemcsak a matricáért ment, hanem az állatokért is. Eleinte félénken, majd egyre bátrabban mentek oda a nyuszikhoz és a kecskékhez a gyerekek.

Delmagyar.hu családi nap a Kecskeméti Vadasparkban from Delmagyar.hu - Kecskemét on Vimeo.


A Gong Rádió állomásán, az utolsó próbatételen állathangokat kellett felismernie a gyerekeknek. Nem bizonyult nehéznek a feladat, aki figyelmesen járta végig a Vadaskertet, az könnyedén vette a végső akadályt. Minden kis zoológus meglepetést kapott a túra végén: csoki, mese-DVD alkotta az ajándékot.

Tigrisetetés a delmagyar.hu családi napon - GALÉRIA

De nemcsak a gyerekeket várta meglepi. A hét elején állatszépségversenyt hirdettünk, és a delmagyar.hu olvasói arról szavazhattak, melyik állat fejére kerüljön az a bizonyos dicsőséget jelentő korona. Szoros versenyben ugyan, de Brúnó, a szibériai tigris gyűjtötte be a voksok többségét, így őt jutalmaztuk királyi lakomával. A csíkos macska látványetetésével ért véget a családi nap.

Olvasóink írták

  • 1. Wacky 2011. augusztus 14. 09:20
    „"És nem mondunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy a gondozók többször kétségbe estek, hiszen tigrisek, oroszlának, zsiráfok és elefántok, de még nyuszik tucatjai is szaladgáltak szabadon a Vadaskertben. A szülőknek ki kellett állniuk csemetéik mellett, és meggyőzni az ott dolgozókat, az állati álarc mögött gyerekük rejtőzik, és nem egy-egy lakót szeretnének kicsempészni az állatkertből."

    háát ez a "poén" valahogy nem sikerült most(se)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Delmagyar.hu családi nap: közel ezren a Vadaskertben

A Kecskeméti Vadaskertben szombaton minden a gyerekek körül forgott: négy állomás, négy feladat, a teljesítésért cserébe pecsét, és a végén mindenekinek ajándék járt. Tovább olvasom