Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A helyi őstermelőket védené a kecskeméti LMP

Kecskemét - Az LMP a helyi termelők árusítói lehetőségeinek bővülése érdekében önálló indítványt terjeszt a közgyűlés elé. Azt szorgalmazzák, hogy a helyi őstermelők jobb feltételekkel, kevesebb bürokráciával, több helyen árusíthassanak.
Szerda délelőtt a kecskeméti Nagypiacnál tartott sajtótájékoztatót a Legyen Más a Politika pártja. Falusi Norbert önkormányzati képviselő külön standdal vonult ki a szabadtéri piac melletti részre, és hozott magával néhány barackot, illetve lilahagymát, melyeket egy őstermelőtől kapott.

- Kecskemét város közgyűlése a jövő héten fogja tárgyalni a következő négy év gazdasági tervezetét – tájékoztatta a delmagyar.hu munkatársát Falusi Norbert. - Az LMP ebben a vitában kiemelt szerepet szán a helyi élelmiszer kérdésének. Javasolni fogja egy olyan hálózat létrehozását és feldolgozó élelmiszeripari támogató program kialakítását, amelybe szorosan bekapcsolódnak a helyi termelők, a konyhák és menzák, a fogyasztóvédelmi csoportok, a beszállítók és a kistérség települései is. Ennek érdekében felül kell vizsgálni a városi piac működését, hogy az miként tudja segíteni a kialakított hálózat működését - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Falusi Norbert LMP-s képviselő a piaci standján szólt az őstermelők érdekében.
Falusi Norbert LMP-s képviselő a piaci standján szólt az őstermelők érdekében.

- Az LMP a helyi termelők árusítói lehetőségeinek bővülése érdekében önálló indítványt terjeszt a közgyűlés elé. Azt szorgalmazzuk, hogy a helyi őstermelők jobb feltételekkel, kevesebb bürokráciával, több helyen árusíthassanak - mondta el az LMP helyi képviselője. - Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az őstermelőknek a lakóhelyük előtt is legyen lehetőségük zöldégséget, gyümölcsöt, virágot vagy akár házi élelmiszer készítményt árusítani.

- Természetesen csak akkor, ha lakóhelyük előtt megfelelő nagyságú terület áll rendelkezésre, és az elfoglalt közterületen történő árusítás a gyalogos és járműforgalmat nem akadályozza. Mindemellett a közegészségügyi, járványügyi, köztisztasági követelményeket is megfelelnek. A tevékenység folytatásához szükséges engedélyekkel, feltételekkel, ha az szükséges rendelkeznek, és 1 m2-nél nem nagyobb területen árusítanak – fejezte be a sajtótájékoztatót Falusi Norbert.

Olvasóink írták

 • 4. sima 2011. június 24. 09:20
  „Az SZDSZ is így kezdte...”
 • 3. kecskeméti 2011. június 22. 19:45
  „nem semmi sajtó! legyen más a politika:D végülis mind1 is”
 • 2. FűzfaVessző 2011. június 22. 18:25
  „Jó napot kívánok ,hazudta az LMP.
  F.V.”
 • 1. dodó 2011. június 22. 16:10
  „"Ezek a diegós fiúk mindig kitalálnak valamit."?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy klikkeléssel telkezhetnek mától a kecskemétiek

Szerdától egy kattintással információt kaphatunk egy kinézett telekkel vagy ingatlannal kapcsolatban. Tovább olvasom