Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A Hét témája: áll még a bál?

Kecskemét - Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztünk kecskemétieket, vajon ők miként értékelik a farsangi időszak mai jelentőségét, illetve járnak-e bálba.
Darányi Róbert
, marketing menedzser: - Úgy gondolom, hogy az emberek már nem tulajdonítanak kellő jelentőséget a farsangnak. Most már jelmezbálokról is egyre ritkábban lehet hallani. Ha van lehetőségem rá, szívesen öltözöm be farsangkor, hiszen ez egy jó buli, és persze egy kis időre kizökkenhetünk a hétköznapi életből. Voltam már gengszter, viseltem rock and roll táncos ruháját, legutóbb pedig egy barokk kori gróf jelmezét vettem fel. Gyermekkoromból emlékezetes maradt az a farsang, amikor sheriff jelmezbe öltöztem, volt hozzá kalapom, tipikus sheriffes tépett nadrágom, az oldalamon pedig büszkén hordtam a forgótáras pisztolyt. Akkor úgy éreztem meg tudom váltani a világot. Valószínűleg nem sikerült!

Örkényi Aliz
, az Éden Hotel című valóság show első szériájának kecskeméti szereplője, főiskolai hallgató: – Bálozó még sosem voltam, de egyszer szívesen kipróbálnám azt is. Imádok beöltözni, minden farsangi időszakban ellátogatok 2-3 buliba, ahol igyekszem különböző jelmezeket ölteni. Nem volt ez mindig így: általános iskolában négy éven keresztül királylánynak öltöztem. Anyukám mennyasszonyi ruhájában tündököltem. A fátyol helyett korona volt a fejemen, és maximum annyi változtatásba egyeztem bele, hogy évente más-más ékszereket vettem fel a ruhához. Idén Alice leszek Csodaországból. Az ötletek általában gyorsan megszületnek, viszont mire a teljes jelmezt beszerzem, lejárom a lábamat is: előfordul, hogy varratom a kosztümöt, ezzel sokat lehet spórolni, a szexshopokban és a turkálókban is rengeteg hasznosítható darabot lehet találni, ha az ember elég türelmesen keresgél. Azután pedig irány a buli!

Szakács Ervin
, főiskolás: - Napjainkra szerintem jelentősen csökkent a farsang szerepe, igaz, ez régebben is a kicsik körében volt népszerű. A bálozás pedig egy nagyon szűk, gazdag réteg kivagyiság mutatványává silányult, úgy, ahogy a történelem korábbi időszakában is megesett már. Egyik sem különösebben izgat ma már.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az örök sláger: királylány és hős lovag

Itt a farsang: tündérkék, boszorkányok, szuperhősök és kalózok veszik birtokukba a világot – de legalábbis az iskolákat. Tovább olvasom