Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

A Hét témája: bejön-e a helyieknek a kecskeméti Mercedes?

Kecskemét - A Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, tetszik-e nekik a héten hivatalosan is bemutatott Mercedes B-osztály, amit 2012-től itt gyártanak majd.
Lakatos Tamás
Lakatos Tamás
Lakatos Tamás
, gondnok: - Eddig csak néhány képet láttam autós szaklapokban arról az autóról, amit állítólag itt gyártanak majd, nyilván szép, csak álom marad az ára miatt. Egyébként én nem vagyok elájulva ettől az építkezéstől, a gyárban dolgozó kétkezi munkásoknak ugyanúgy 80-100 ezret adnak kézhez mint a többi munkaadó. Ebből lehetetlen normálisan megélni. A másik, hogy az autó nyilván olyan drága lesz, ami a magyarok többségének kifizethetetlen. Szóval biztosan szép lesz az autó, de a többségnek véleményem szerint az marad, hogy nézegeti.

Budai István
Budai István
Budai István
, főiskolai hallgató: - A frankfurti autószalon kiállításán készült képeket még nem láttam. Érdekel, hogy néz majd ki az itt készülő autó, de azért nem forgolódtam emiatt álmatlanul. Amikor a gyár mellett jártam, mindig megnéztem, hogy áll az építkezés, de nem követem nyomon naprakészen a kecskeméti üzem mindennapjait. A kedvencem egy másik nagy német autómárka, úgyhogy talán ezért sem foglalkoztatnak annyira az itt készülő Mercedes technikai részletei.

Gubicza Zsolt
Gubicza Zsolt
Gubicza Zsolt
, informatikai boltvezető, rendszergazda: - Hogy őszinte legyek egyáltalán nem jön be. Tömzsi nőies autó nulla csomagtartóval. Technikailag szuper, de ezek az új beharangozott extrák másfélszeresére növelik a kocsi alapárát, ami így sem kevés. Női bevásárló kocsinak kicsit drága, családi autónak meg kicsi, kevés a hely, és nem éppen nagy a csomagtartó sem. Nem igazán tudom kitalálni ezt a kategóriát kiknek találták ki, talán szingli nőknek villogni a bevásárló központ előtt. A C-osztály már jobban bejön. Ezt biztos, hogy nem venném meg, sőt ebben a kategóriában semelyik gyártó megoldásában nem gondolkodok. A belső tere sem győzött meg igazán, kategóriájában van szebb és ízlésesebb is. A felszereltsége viszont tetszik.

Faragó Miklós
Faragó Miklós
Faragó Miklós
, a Gong Rádió műsorvezetője: – Engem gyermekkoromban nem igazán kötöttek le a kocsik, éppen ezért nem is követtem figyelemmel, mikor, milyen autók jelentek meg az autópiacon. Természetesen mostanra ez már megváltozott, de ennek ellenére nincs különösebben kedvenc autómárkám. Fényképen valamelyik nap láttam az új B-osztályú Mercedest, amely első pillantásra megtetszett. A 2012-től Kecskeméten gyártott autó paraméterei és felszereltsége eléggé bíztató, a belső tér kialakítása igényes, remélem, egyszer élőben is lehetőségem adódik arra, hogy megcsodáljam. Szerintem, családi autónak is tökéletesen megfelelő ez a kategória.

Korsós Mária
Korsós Mária
Korsós Mária
, óvónő: - Még nem volt alkalmam megtekinteni az új modellt, de biztosan gyönyörű akár az összes többi Mercedes. A kedvenc márkáim közé tartozik ez az autótípus, de sajnos az anyagi hátterem nem teszi lehetővé, hogy a közeljövőben, akár egy több éves Mercit is vehessek magamnak nemhogy azt, amit majd Kecskeméten fognak gyártani. A német márkák egyébként az egyik legmegbízhatóbbak és legbiztonságosabbak a piacon. Ha hazaérek a munkából a delmagyar.hu-n meg is fogom teinteni, hogy milyen típusú gépkocsik fognak legördülni a kecskeméti gyár futószalagjairól, de ez is biztosan elnyeri majd a tetszésem.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pazar show-műsor a kecskeméti Mercedes bemutatóján - videó

Táncosok, zenekar, villanó fények és digitális látványtechnika az új B-osztályú Mercedes frankfurti világpremierjén. Nézze meg a showműsort videónkon. Tovább olvasom