Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

A Hét témája: elégedett-e Zombor Gábor munkájával?

Kecskemét - Péntekenként jelentkező állandó heti rovatunkban ma arról kérdeztük a kecskeméti embereket, hogy ők meg vannak-e elégedve a város első emberének, dr. Zombor Gábornak a tevékenységével.
Mint arról kora reggeli cikkünkben részletesen is olvashattak, Kecskemét polgármestere nehéz évre számít 2012-ben. Mindezek ellenére a város egy komoly fejlődés útjára lépett, és gazdasági szempontból sok pozitív dolog történt 2011-ben. A Hét témája rovatunkban ezúttal arra voltunk kíváncsiak, a kecskeméti emberek mit gondolnak a polgármester munkájáról.

Farkas Gábor
Farkas Gábor
Farkas Gábor
, az Európa Jövője Egyesület elnöke: – Zombor Gábort abból az időkből ismerem, amikor még kórházigazgatóként tett sokat a városért. Az Európa Jövője Egyesület kétévente gyermektalálkozót szervez, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő egészségügyi háttér biztosítása, Zombor Gábortól pedig minden segítséget megkaptunk ehhez: a Csiperó alatt külön kórtermek álltak a rendelkezésünkre, és olyan orvosok ügyeltek, akik beszéltek valamilyen idegen nyelven. Polgármesterünk további érdeme, hogy döntéseivel Kecskeméten olyan elvek érvényesülnek, amelyeknek köszönhetően városunk egyre európaibbá válik. A kecskeméti polgárok tiszteletét nem a magasságával vívta ki, hanem a szerénységével, amely kórházigazgatóként és polgármesterként egyaránt jellemzi.

Hovány Márton
Hovány Márton
Hovány Márton
: - Én személy szerint nagyon büszke vagyok a polgármester eddigi munkájára. Egy erős kezű, határozott személyiség, aki remekül irányítja a várost. Őszintén megmondva bízom benne, hogy a város első embere is hamarosan átül egy olyan autómárkának valamelyik modelljébe, ami itt készül az általa vezetett városban. Mindketten a város büszkeségei, így jó párost alkotnának.


Nagy Zoltán
Nagy Zoltán
Nagy Zoltán
, villamosmérnök: - Abszolúte meg vagyok elégedve Dr. Zombor Gábor munkájával. Szerintem Kecskemét az utóbbi időkben szárnyra kapott. Nagyon sok és színes kulturális rendezvény van a központban. Egyre inkább nyitott a városvezetés a környezetvédelemre hulladék gazdálkodásra. A Mercédesz gyár idetelepülése is egy egyedül álló siker. Nagyon sok munkahelyet sikerült teremteni. Épül és szépül folyamatosan a város, Rákóczi utca felújítása, a szalagházak is végre úgy néznek ki ahogy egy városközpontnak kellene. szimpatikus a polgármesterben közvetlen személyisége, hogy szinte minden fontosabb rendezvényen jelen van, ha csak egy nyitó beszéd erejéig is. Nem is tudom egyáltalán emberből van-e, vagy mikor alszik, mikor eszik, mert Kecskemét a szívügye ezt rögtön látja az ember.

Zombor Gábor
Zombor Gábor
Zombor Gábor,
polgármester: - Számomra nagyon fontos, hogy milyen visszajelzéseket kapok, és azt érzékelem, hogy elismerik a munkámat. Igyekszem abban a stílusban dolgozni, ahogyan egykor a kórház élén álltam: az ügy és az emberek számítanak. Az évek során olyan maradtam, amilyen voltam, remélem, hogy a kecskemétiek is így látják. Igyekszem hatékonyan működtetni ezt a várost, és elkötelezett vagyok a fejlődés iránt. A Mercedes beruházással egy olyan lehetőséget kaptunk, ami nem sokszor adódik egy polgármester vagy egy város életében. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindenki, aki részt vett ennek a megvalósításban, olyan munkát végzett és olyan összefogásra volt képes, ami nagyon kevés közösségben valósul meg. Ami nagy szívfájdalmam, hogy a parlamenti képviselőség és a polgármesteri feladatok összeegyeztetése nagyon nehéz. Amennyire hasznos ez a kettős feladatkör, annyi nehézséget is okoz. Nem tudok annyit itt lenni, amennyit szeretnék.

Kocsis Tímea
Kocsis Tímea
Kocsis Tímea
, főiskolai hallgató: - Kevés politikai megnyilvánulásával találkoztam eddig, de látszik a városon, hogy dolgozik a polgármesteri hivatal, és szerintem ez a lényeg. A város fejlődik és szépül, a többi településhez képest viszonylag sok a munkahely, és ameddig ez így van, addig nincs okunk panaszra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új felsőoktatási törvény: középkori módszer a röghöz kötés

A Kecskeméti Főiskolások is részt vettek a csütörtök délutáni felsőoktatási törvénytervezet miatt szervezett tüntetésen a fővárosban, az oktatási államtitkárság épülete előtt. Tovább olvasom