Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A Hét témája: felcserélné-e a városi életet vidékire?

Kecskemét - Falu és város között hatalmas a különbség. Ezen a héten arra kerestük a választ a Hét témája című rovatunkban, hogy a kecskemétiek feladnák-e városi létüket, és kiköltöznének-e vidékre, ha erre lehetőségük nyílna.
Valaki a nyugalomra esküszik, mások inkább a pezsgést szeretik. Egy biztos, falu és város között óriási a különbség. Ezen a héten arról kérdeztük a kecskemétieket a Hét témája című rovatunkban, hogy ők melyik táborba tartoznak: inkább laknak a városban, vagy szívesebben élnének vidéken.

Kovács Ervin
Kovács Ervin
Kovács Ervin
, vállalkozó: - Néhány évvel ezelőtt, a családi vállalkozásunk beindításakor kerültünk Kecskemétre. Pesten születtem, ott nőttem fel, számomra az ottani élet jelenti a városi létet. Tagadhatatlan, hogy a kulturális, szórakozási lehetőségek összehasonlíthatatlanok a két város között, de az állandó nyüzsgés, a rengeteg ember, forgalmi dugók az évek alatt ellehetetlenítették, hogy jól érezzem magam abban a közegben. Nem csak saját magam, hanem a gyermekeim miatt is örülök, hogy egy élhető városban kezdtünk új életet. Igaz, a falusi életet elképzelni sem tudnám, az a közeg már túlontúl nyugalmas lenne, nem beszélve a korlátozott munkalehetőségekről.

Gácsi Zsolt
Gácsi Zsolt
Gácsi Zsolt
, erdőmérnök: - Már nem lakunk Kecskeméten, de korábban három évig éltünk itt. Szerettünk itt lakni, de mivel erdész vagyok, mindig is kint szerettem volna lakni az erőben, a természetben, így elköltöztünk néhány kilométerre Kecskeméttől. Ideiglenes választás volt ez a város addig, amíg meg nem találtuk azt a helyet Kecskemét vonzáskörzetében, ahonnan még könnyen be lehet járni. Egy kicsit távolabb húzódtunk a várostól, mert ott jobban szeretünk élni. Ennek is megvannak az előnyei, hiszen sokkal tisztább a levegő, békésebb a környék, és nagyobb terük van a gyerekeknek. Nyugodtan lehet állatokat tartani: nyulat, fácánt, csirkét, és vannak méheink is. Az őz pedig minden nap ott legel a kerítés mellett. Nagyon szeretnek kijönni hozzánk a barátok is. Amikor iskoláscsoportokat vezetek, látom, hogy a városban élő gyerekek sokszor alapvető dolgokra csodálkoznak rá, míg a lányunk azt is tudja, hogy mi a zamatos turbolya, hiszen természetes közeg veszi körül. Szívesen jövünk Kecskemétre is. Itt mindig nagy a nyüzsgés, még hétköznap délelőtt is, amikor azt gondolná az ember, hogy mindenki munkában vagy iskolában van. Kecskemét egy élhető, barátságos város.

 Popa Miklós
Popa Miklós
Popa Miklós
, üzletvezető helyettes: - Szeretek Kecskeméten élni. Az utóbbi években szinte pezseg a városban az élet. Számtalan kulturális fesztivált rendeztek és rendeznek is a közeljövőben. Szórakozásra is bőven adódik lehetőség: bor– és pálinka fesztivál után most söröket kóstolhatunk a világ minden tájáról zenés programok kíséretében. Biztos vagyok benne, a legtöbb hasonló esemény megmozgatja az egész várost és színesebben töltik az emberek az idejüket. Külön öröm számomra, hogy rengeteg a fiatalt látok. Azért a vidéki nyugalomnak is megvan a maga varázsa, ezért a családdal, szűk baráti körben szoktunk szervezni összejöveteleket, grillezést, kerti partit távol a várostól, ha egy kis magányra vágyunk.

Tímár Marietta
Tímár Marietta
Tímár Marietta
, egyetemi hallgató:- Szeretek Kecskeméten élni, mert nagyon szép város, de a fiataloknak kevés szórakozási lehetőségük van. Szeged például sokkal diákbarátabb, sok kedvezmény van a fiatalok számára. Az olcsóbb kávézók, menzák nagyon hiányoznak Kecskemétről, de természetesen nem a gyorséttermekre gondolok. Szegeden például sokkal kedvezőbb áron meg tudunk ebédelni, mint itt. Megyeszékhelyen egyébként szívesebben élek, mint egy kis faluban. Megszoktam a nyüzsgést, hogy sok ember vesz körül. Munkalehetőségem sem lenne vidéken. Emellett egy kis faluban az sem jó, hogy mindenki tud mindenkiről mindent.

Olvasóink írták

  • 1. mihaly-1 2011. november 25. 18:24
    „A falusi élet újra féllendülőben lesz ha a szocpolt bevezetik a használt kertes házakra és munkalehetőséget, különben tovább szaporodnak az üres kertes házak, mivel friss levegő nem oldja meg a családi élet létezését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap a Vadaskertben a delmagyar.hu-val

Látogasson ki a Kecskeméti Vadaskertbe, a delmagyar.hu családi napjára augusztus 13-án, szombaton. Tovább olvasom