Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A Hét témája: macerás népszámlálás?

Kecskemét - A Hét témája című rovatunkban ezúttal a őszi népszámlálás során szerzett tapasztalataikról kérdeztük a kecskeméti embereket.
Tóth Ágnes
Tóth Ágnes
Tóth Ágnes
, pedagógus: - Nálunk interneten keresztül töltötte ki az egész család a kérdőívet. Szerintem sokkal egyszerűbb volt így, mert nem kell várni a számlálóbiztosra és a rendszer visszajelzett, ha valamit nem jól töltöttünk ki. Az iskolai végzettségemet azonban nem tudtam pontosan bevinni, ugyanis van egy főiskolám és egy egyetemem is, és ezt nem fogadta el két külön végzettségnek. Így csak az egyetemet írtam be. De ismerőseimtől hallottam ennél érdekesebb problémákat is. A sógoromék például elváltként költöztek össze, és a nem közös gyerekeiket nem tudták felvinni a rendszerbe. Szerintem egyébként a népszámlálás túl sokba kerül ahhoz képest, hogy mennyi új információt tudnak így nyerni.

Fekete Pálné Schmidt Irén
Fekete Pálné Schmidt Irén
Fekete Pálné Schmidt Irén
: - A mi családunk már részt vett a népszámláláson, a kérdezőbiztos néhány napja járt nálunk. Örült, hogy engem otthon talált, mert volt olyan utca, ahol elsőre senki sem nyitott neki ajtót. Kedves és segítőkész volt, a kitöltés pedig nem vett igénybe sok időt. Mind a négyünk nevében válaszoltam a kérdésekre, és így körülbelül fél óra alatt végeztünk az összes kérdőívvel. Hasznosnak tartom az új, internetes kitöltési lehetőséget is, de az elektronikus helyett inkább a papír kérdőíveket választottam. Úgy gondoltam, ez egyszerűbb és gyorsabb formája a válaszadásnak.

Jókhel László
Jókhel László
Jókhel László
, az Irányár lapmenedzsere: - Az egész családnak én töltöttem ki a kérdőívet. Négyen vagyunk, de mindössze húsz percet vett igénybe a napomból. Az első kérdéssort alaposan átolvastam, a többi pedig már ment magától. Minden kérdésre válaszoltam. A kitöltés során nem éreztem, hogy a kérdések túl személyesek lennének vagy, hogy könnyen beazonosítható lenne általuk az alany.
Tubek Zoltán
Tubek Zoltán
Tubek Zoltán
, vállalkozó: - Állampolgári kötelességemnek tartottam, hogy becsületesen kitöltsem a hozzánk eljuttatott kérdőívet, azonban néhány kérdés háttere kissé homályos volt számomra. Inkább az adóhivatal érdeklődését véltem felfedezni azokban, mint a tényleges felmérést. A kérdezőbiztos hölgy kedves és segítőkész volt, ilyen szempontból nem volt rossz tapasztalatom. Miután rögtön az első napokban kitöltöttük a kérőívet, az internetes lehetőségnek nem is néztem utána, így arról nem tudok érdemben beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatott klasszisok foglakoztak a kosaras palántákkal

Hatalmas sikert hozott a Kecskeméti KSE kosárlabda szakosztályának azon akciója, melynek keretében a gyerekek együtt edzhetnek a csapat válogatottjaival, és Béres Tímeával. Tovább olvasom