Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

A Hét témája: milyen fenyőfát vásárlunk?

Kecskemét - A Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskemétieket, hogy milyen fenyőfát vásárolnak karácsonyra? Hol veszik meg? És szerintük milyen a jó karácsonyfa?
Mint arról kora reggeli cikkünkben bővebben is olvashatnak, megkezdődött a fenyődömping: luc, fekete, ezüst, normand, esetleg műfenyő - a lényeg, hogy méltó éke legyen az ünnepnek. A legtöbbeknek az ár sem utolsó szempont, és van, aki a környezetért aggódik. Kíváncsiak voltunk, a kecskemétiek milyen szempontok alapján vásárolják az ünnepi fát.

Bayer Bence
Bayer Bence
Bayer Bence
, tanuló: – Mi már évek óta műanyag karácsonyfát használunk. Csak elővesszük a szekrényből és kész. Sokkal praktikusabb, nem kell annyit bajlódni vele, mint egy igazi fával, és olcsóbb is, ráadásul az élő fa az ünnepek után úgyis az utcán végezi. A szép karácsonyfa igényesen díszített: sokkal jobban szeretem az egyszerű, egyszínű díszítést, mint amikor mindenféle giccses dolgokkal van teleaggatva a fa. A lakást is kicsinosítjuk az ünnepek idejére, persze ügyelünk arra, hogy ne vigyük túlzásba. Nálunk általában rám hárul a feladat, hogy feldíszítsem a fát, mivel csak én érem el a tetejét. Legalábbis minden évben ezzel az indokkal kapom meg ezt a karácsonyi küldetést.

Szabados Imre
Szabados Imre
Szabados Imre
, nyugdíjas: - Sajnos a fák egyre drágábbak, a pénz pedig egyre kevesebb, így minden évben egyre kisebb a karácsonyfánk is. Régen még szép, két méter magasságú fát vettünk ilyenkor, ma már jó a félméteres is, ez is többszöröse a régi nagy árának. Sajnos az egyéb karácsonyi kellékek ára is nagyon megnőtt, egyre nehezebb így az ünnep, de igyekszünk ötletesen vásárolni. A fát a piacról szerezzük be minden évben, de nincs állandó árus, ami éppen megtetszik, az lesz a győztes.

Böröczki Edit
Böröczki Edit
Böröczki Edit
, fazekas: - Még csak két éve élünk Kecskeméten, de mindig egy helyen vásároljuk a fenyőt. A legfőbb szempont, hogy szép kerek legyen, idén éppen egy dús lucfenyőre esett a választás. Azért az árat is figyelembe vesszük, de amíg futja rá, inkább élő fát veszünk, mert az az igazi, a maga jellegzetes illatával. Az adja meg az igazi karácsonyi hangulatot.

Olvasóink írták

  • 2. Micimacko85 2011. december 19. 20:17
    „Magas normand fenyőőőőőőő! Csakis!”
  • 1. santaclaus29 2011. december 16. 10:48
    „semmilyent....műfenyő a nyerő....egyébként is a lélek legyen boldog és békés....az a fontos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyővásár: ez nem olyan, mint az erdőirtás

Megkezdődött a fenyődömping: luc, fekete, ezüst, normand, esetleg műfenyő – a lényeg, hogy méltó éke legyen az ünnepnek. A legtöbbeknek az ár sem utolsó szempont, és van, aki a környezetért aggódik. Tovább olvasom