Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

A Hét témája: mit tenne támadás esetén?

Kecskemét - A Hét témája rovatunkban ezúttal a szebbik nem képviselőit kérdeztük meg arról, vajon ők mit tennének egy esetleges támadás esetén.
Mint arról kora reggeli cikkünkben beszámoltunk, ma a támadási statisztikákat tekintve Bács-Kiskun a negyedik legveszélyesebb megyéje az országnak. Kíváncsiak voltunk, a kecskeméti hölgyek miként vélekednek, mit tennének egy esetleges támadás esetén.

Trokán Nóra
Trokán Nóra
Trokán Nóra
, a Katona József Színház színésznője: - Szerencsére nem támadtak meg még sosem, de azt gondolom, ilyenkor az ösztönök működnek először. Hiába űz valaki küzdősportot, nem biztos, hogy az ott tanult dolgok azonnal előjönnek. A Színművészeti Egyetemen karatéztam, de biztos vagyok benne, hogy ha valaki megtámadna az utcán, nem az ott tanult formációk jutnának eszembe. Egyszer azt mondta valaki, hogy a támadóra határozottan rá kell üvölteni, de abban a pillanatban, amikor ilyen kiszolgáltatott az ember, nem biztos, hogy meg tudja tenni. Anyukám még főiskolás volt, amikor egy lépcsőházban felfelé menet hallotta, hogy jön mögötte valaki, majd az idegen egyszer csak megpöckölte a hátát. Anyu hátranézett, és a támadó állcsúcson vágta. Olyan hirtelen történt mindez, hogy nem volt ideje védekezni.

Örkényi Alíz
Örkényi Alíz
Örkényi Alíz
, az Éden Hotel című valóságshow első évadának kecskeméti szereplője: – A munka és a tanulás is a fővároshoz köt, Budapest sokkal zűrösebb város, mint Kecskemét, ezért is kaptam anyukámtól egy gázsray-t. Mindig azt mondják, ha valamit támadás, vagy valami atrocitás ér, nem szabad megijedni, lehetőség szerint zajt kell csapni, vagy sikítani, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Az ember könnyen ledermed. Még középiskolás voltam, amikor egy szórakozóhelyen odajött hozzám három idősebb férfi, azzal a szöveggel, hogy ők majd hazavisznek. Annyira megijedtem, hogy mozdulni sem tudtam. Csak a barátnőm lélekjelenlétének köszönhetem, hogy végül nem folytatódott a történet. Sokszor járok különböző rendezvényekre, amelyekről késő este indulhatok csak haza, ilyenkor, ha egyedül vagyok, taxizom. Annyi pénzt költök a hazafuvarokra, hogy abból már saját kocsit is fenn tudnék tartani, de első a biztonság. Csak akkor hanyagolom a taxit, ha nagyobb társasággal vagyok. Ha mégis egyedül kell végigmennem az utcán sötétedés után, akkor mindig a kezemben van a telefon, hogy rögtön segítséget tudjak hívni, és önvédelmi eszköznek sem utolsó.

Mészáros Ildikó
Mészáros Ildikó
Mészáros Ildikó
, tanító, lakberendező: - Soha nem viszek magammal semmilyen önvédelmi eszközt. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem is tartok a támadásoktól. A sok negatív dolgot, ami a híradóból és a médiából árad az emberre teljesen kifordult világot mutat. Tény, hogy több az utcai támadás, mint régen, de ha Kecskemét teljes lakosságát nézzük, elenyésző a szám. Alapjában véve a legtöbb ember jó szándékú szerintem, de azért vannak kivételek. Este pedig mindig kerülöm a sötét utcákat. Ha egyszer gond lenne, akkor meg a teli kistáskámmal – amilyen kicsi olyan súlyos meséli nevetve – találná magát szembe a támadó.

Tamás Erika
Tamás Erika
Tamás Erika
, felszolgáló: - Szerencsére engem még soha nem támadtak meg, és őszintén megmondva eddig nem is nagyon gondolkoztam azon, mit tennék, ha erre sor kerülne. Gondolom először sikítanék, ennél többet nem nagyon. nyilván ha egy férfi rátámad egy lányra azért kapálóznánk, vagy hasonló, de jobb ebbe bele sem gondolni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markoló szorította halálra az 57 éves férfit

Mezőgazdasági munkagép rakodása közben vesztette életét egy 57 éves férfi a Bács-Kiskun megyei Szankon - értesült a delmagyar.hu. Tovább olvasom