Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A Hét témája: nyári bulik a főtéren

Kecskemét - A Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskemétieket, mit szólnak ahhoz, hogy idén már egész nyáron fesztiválozhatnak a város főterén.
Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, idén nyáron már két és fél hónapon keresztül fogadják a vendégeket a főtéri pavilonoknál. A Hét témája rovatunkban arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak a kecskemétiek a nyári főtéri bulikhoz.

Király József
Király József
Király József
, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke: - Először is leszögezném, hogy a helyi városszépítő egyesület elnökeként is úgy gondolom, az helyes elgondolás, hogy töltsük meg élettel a város főterét. Az ez irányú törekvésék azonban nem alacsonyíthatják le Lestár és Kada által kialakított városközpontot. Sajnos az utóbbi időben elharapózott nyári kocsmaváros rendezvények sokszor inkább ártanak, mint használnak a belváros használatának. Nem értek egyet azzal a tendenciával sem, hogy most meg lassan mindent a főtéren akarunk megmutatni, legyen az sportnap, vagy madarak és fák napja. Mindennek meg van a saját helye, ami alkalmas lehet egy ilyen rendezvényre, de ne zsúfoljunk már mindent a főtérre. Éppen ezért, amikor a városrendezési bizottságon arról kellett szavazni, engedélyezzük-e, hogy a Hírös Forráshoz egész nyárra kitelepüljön egy vendéglátóhely, ellene szavaztam. Azt tudom támogatni, hogy a kulturált megjelenésű vendéglők és cukrászdák kitelepüljenek egy-egy időszakra, de ez se egész nyáron legyen, műanyag sátraknak pedig nem szabadna megjelennie véleményem szerint, mert elcsúfítják a történelmi főteret. Továbbra is az a javaslatom, hogy a főtér kialakulásában jelentős szerepet játszó piacozást kellene visszavezetni a város főterére, amihez kapcsolódhatna néhány hetes, kulturált keretek közé szorított bor-, vagy éppen pálinkafesztivál is.

Farkas Gábor
Farkas Gábor
Farkas Gábor
, tanuló: - Ugyan nem vagyok kecskeméti, de sokszor járok a városban. Amikor megnyílik a borutca, mindig felélénkül a központ, olyankor lehet érezni, hogy él a főtér. Örülök, hogy most nemcsak pár napig, hanem egész nyáron át zsong majd Kecskemét. Mindenképpen sok időt töltünk majd a főtéren a barátaimmal. Ez csak jól jön a Hírös Városnak, sokkal több embert vonz a borutca Kecskemétre, mint az a kevés látnivaló, ami itt található. Remélem, hogy annak ellenére, hogy egész nyáron borutca foglalja el a főtér egy részét, megtartják a jó szokásukat a szervezők, és sörutcázni is adódik lehetőségünk.

Kenderesi Ferencné
Kenderesi Ferencné
Kenderesi Ferencné
, recepciós: - Ritkán szoktam borutcázni, de előfordul, hogy a barátnőmmel kilátogatunk, sétálunk egyet a forgatagban, vagy ha a fiam hazalátogat, leülünk meginni egy-egy finom pohár bort. Annak mindig örülök, ha valamilyen kulturális rendezvénytől hangos a városközpont. A Csiperót szeretem a legjobban, olyankor igazi nemzetközi színtérré alakul a belváros. Viszont nem tudom, milyen nyárra számíthatnak azok, akik a főteret övező utcákban laknak. Biztos, sok panasz érkezik majd a rendőrségre, de az ilyen rendezvények mindig hangos zenével és mulatozással járnak. A családommal a Vízmű-domb közelében lakunk, ezért tudom, mit jelent még hajnalban is a hangos zene miatt az ágyban forgolódni. Jó ötlet volt a majálist is visszahozni a Vasútparkba, így többeket vonz a rendezvény, és kevesebb embert zavar, mint a Széchenyivárosban.

Kiss-Berényi Adrienn
Kiss-Berényi Adrienn
Kiss-Berényi Adrienn
, postavezető: - A közelben lakom - Batthyányi utca, és nem szokott idehallatszani csak a nagy koncertek hangja. Engem egyáltalán nem zavar. Hétvégente szoktam kimenni, és nagyon várom. A hangulata, a feelinge, ami elvarázsol, nem a műsorokért megyek ki. A koncertekre viszont mindig kimentem, és ezt idén is tervezem. Szerintem jó ötlet, hogy egész nyárra kibővítették a bor utcát. Felpezsdíti az életet Kecskemét belvárosában.

Németh Bertalan
Németh Bertalan
Németh Bertalan
, egészséggazdaságtani elemző: - A nyári olimpiai játékoknak is az adja meg a rangját, hogy csak négyévente kerülnek megrendezésre. Ha egész nyáron át folyamatosan lesz majd borutca, akkor nyilván nem fogja olyan felfokozott várakozás övezni az eseményt, mint korábban, és kevesebb lesz a látogatók napi átlagos száma is. Ugyanakkor egy stabil pont lesz a város életében, és ez idegenforgalmi szempontból talán nem lesz utolsó dolog. A kínálatról annyit, hogy igazán bőséges, ez a rendezvény tényleg nem arról szól, hogy literszámra isszuk a tablettást, és persze ehhez mértek az árai is. Egyébként sokan ezt tartják Kecskemét legnagyobb tömegrendezvényének, de szerintem a KTE meccsek, vagy a Repülőnap sokkal több embert mozgat meg.

Pál Ádám
Pál Ádám
Pál Ádám, irányítástechnikai műszerész: - Két hete költöztem Kecskemétre, ezért nem hallottam még a borutcáról. Örülök neki, hogy nyaranta van ilyen program a belvárosban. Kazincbarcikáról jöttem, ott minden évben sörfesztivál van. Itt Kecskeméten a belvárosban lakom, de egyáltalán nem tartok tőle, hogy esténként zavarna majd a borutca. Sőt, biztos kijövök majd én is. A sört jobban szeretem, mint a bort, de nem emiatt jövök majd ki, hanem a programok miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nyáron már minden nap borutcázhatnak a kecskemétiek

Örülhetnek a főtéri borutca rajongói, ugyanis idén nyáron már két és fél hónapon keresztül várják a szórakozni vágyó kecskemétieket a szökőkút melletti pavilonoknál. Tovább olvasom