Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

A Hét témája: ön kit javasolna díszpolgárnak?

Kecskemét - Péntekenként jelentkező Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, ők kit javasolnának Kecskemét új díszpolgárának, ha most kellene választaniuk.
Paré Pál
Paré Pál
Paré Pál
, a vízilabdacsapatok technikai vezetője: - Bár nyilván most még nem lehet, de véleményem szerint jelenleg egyetlen ember van, akinek ezt a megtisztelő címet adományozhatják: Zombor Gábor polgármester. Nem is a politikai szerepére gondolok most elsősorban, hanem a korábban kórházigazgatóként végzett munkájára. Emellett kiváló családapa, segítőkész ember, akit bátran példaként lehet állítani a fiatalok elé. Hogy egy kicsit haza is beszéljek, nagyon szereti ő is a sportokat, ha ideje engedi kijár a mérkőzésekre. Egy olyan embert ismertem meg személyében, aki talpraesett, nem esik ki a villa a kezéből, és rengeteget tett már eddig is ezért a városért. Én mindenképp őt jelölném díszpolgárnak majd.

Majoros István
Majoros István
Majoros István
, olimpiai bajnok birkózó: – Amikor 2004-ben, Athénban aranyat nyertem, iszonyatosan felgyorsultak körülöttem az események. Abban az évben kaptam meg a várostól a díszpolgári kitüntetést is. A mai napig nagyon sokat jelen ez az erkölcsi elismerés a számomra. Egy díszpolgár ugyanolyan ember, mint a többi hétköznapi városlakó, de munkásságával tett valami olyat, ami a közösség, vagy a gyerekek számára pozitív példaként szolgálhat. Hogy kit javasolnék díszpolgárnak, egy igen nehéz kérdés. Kecskeméten legalább 10-15 nevet fel tudnék sorolni, akik megérdemelnék ezt a megtisztelő címet. Mivel a sportban nőttem fel, így elsősorban a kecskeméti sportélet kiemelkedő alakjaira gondolok.

Sándor István
Sándor István
Sándor István
, ingatlanközvetítő: - Én Dr. Csatári Bálintot jelölném Kecskemét díszpolgári címére. A matematika - földrajz szakos tanár, regionális (Alföld) kutató geográfus, nyugdíjas egyetemi docens, a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat elnöke nagyon sokat tett a városért. Kutatási területein olyan témaköröket dolgozott fel, amely egyrészt megőrzik az utókor számára a megye, de elsősorban a város életének, fejlődésének állomásait, az ország gazdaságában elfoglalt helyét meghatározó összefüggéseket. A munkássága eredményeit a város közép- és hosszú távú terveinek meghatározása során eredménnyel használták fel, a pályázatokban, tanulmányokban rendre "visszaköszöntek" elemzései, kellően kimunkált prognózisai. Tizenegy szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el eddigi tevékenyégét. Véleményem szerint munkássága a múlt és jelen társadalmi-gazdasági elemzéséhez és a jövőbeni előrelátó tervezéshez sok tudományos elemzés alapjául szolgálhat. Tudtommal példás családi életet él, és aktív nyugdíjasként a kevés szabadidejét az unokáival tölti.

Jusztin Vivien
Jusztin Vivien
Jusztin Vivien
, fodrász, grafikus: - Mivel sportolók vesznek körül, ezért sportolóra esett a választásom, mégpedig Nagysolymosi Sándorra, aki a Kecskeméti Judo Club elnöke. Azért gondoltam rá, mert ő az egész életét a judonak szentelte és nagyon sokat tett a kecskeméti judo utánpótlás beindításáért. Ő az volt az első, aki kecskemétiként világverseny döntőjébe került, és EB- ezüstérmes lett. Több mint tíz évig volt magyar válogatott versenyző. Közel húsz éve szervez a gyerekek számára versenyeket és nyári táborokat.

Lángné Nagy Mária
Lángné Nagy Mária
Lángné Nagy Mária
, a Kulturális Központ igazgatóhelyettese: - Csík Jánost javasolnám, mert valami olyasmihez talált utat, amihez nagyon kevesen. A magyar népzenei anyanyelvünket a legfiatalabb nemzedékkel is meg tudta szerettetni, slágerekké tudta tenni a magyar népdalokat. Kodály életművét egy új oldalról folytatja. Ha az igénytelen zenékkel szemben ezt nagyon sokak zenei anyanyelvévé tudja tenni, az valami hallatlan nagy teljesítmény. Most már egyre többször hallom azt is, hogy az autók lehúzott ablakiból a Csík Zenekar muzsikája szól.

Olvasóink írták

 • 6. forgamon 2011. május 08. 03:48
  „Mostmár kezd ki lenni a ballábam a Szegedi nyáladzással... ez kecskeméti hir és nem izé szegedi... fogjátok már fel hogy nem csak szegedről szól ez a ............ oldal....”
 • 5. queenmargareth 2011. május 06. 15:35
  „én a mai moderátort, ma (sem) szeret engem.”
 • 4. Mignon 2011. május 06. 12:49
  „Szeged-nek, Mignon-t.

  Van meg kerdes...?”
 • 3. dodó 2011. május 06. 10:39
  „<apátfalvi**> Szegedet híven és elkötelezetten képviselné.”
 • 2. LukSzusz 2011. május 06. 09:08
  „Én Botka Lászlót javalom,nincs még egy olyan ember aki így kitud tolni 165 ezer szegedivel az őrültt városfeldúrásával.”
 • 1. igazságkereső 2011. május 06. 08:03
  „Én is tudnék javaslatot tenni, Szeged Város díszpolgári címre, nevezetesen a tudományért, a haladásért évtizedek óta dolgozó Prof.Dr.Dudits Dénes személyében! Remélem az illetékesek nemcsak Kecskeméten, hanem Szegeden is figyelembe veszik az ajánlásokat és az előterjesztéseket!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgárok: felelősséggel jár az elismerés

Megkérdeztük a két legutóbbi díszpolgárt, Farkas Gábort és Majoros Istvánt, mit jelent számukra Kecskemét legmagasabb erkölcsi kitüntetése.
Tovább olvasom