Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A Hét témája: össznépi csúszkálás az utcákon

A téli csapadék és a mínuszok minden évben kisebb-nagyobb fennakadásokat okoznak a közlekedésben. Ugyan karácsonykor havazott utoljára Kecskeméten, most is probléma, hogy a járdák többségét és az utak egy részét jégpáncél borítja, így könnyen pórul járhat, aki nem figyel arra, hová lép. Megkérdeztük, a kecskemétieknek mi a véleménye a csúszkálásról.
Kriskó Dávid
Kriskó Dávid
Kriskó Dávid, az LMP kecskeméti frakciójának vezetője: - A kecskeméti lakosok legnagyobb részének nagy gondot okoz az utak és járdák jelenlegi állapota. A legnagyobb probléma az, hogy a legutóbbi hóesés óta már eltelt több mint tíz nap, és a legforgalmasabb főutaktól eltekintve nem tapasztalható érdemi változás. A belváros mellékutcáiban és a külvárosokban is több centiméteres tükörjég található, amely rendkívül balesetveszélyes. A szerdai sajtótájékoztatónkon is elmondtam, hogy az LMP mindent meg fog tenni, hogy a lehetőségekhez képest a maximumot nyújtsa a város és a vele szerződésben álló kft. Fontos hangsúlyozni a lakossági felelősséget is, a lakóházak előtti 4 méteres sávban a hóeltakarítás a lakosok feladata. Az elkövetkező napokban enyhülés várható, ami segíteni fog normalizálni a helyzetet. Addig is azt ajánlom a lakosoknak, hogy aki nincs megelégedve a lakóhelye síkosság-mentesítésével, az hívja az ingyenesen hívható, 0680/204-540-es zöld számot.

Szaszler Frigyes
Szaszler Frigyes
Szaszler Frigyes
ügyvezető: – Idén rosszabb a helyzet, mint az elmúlt években, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a hó is több. Úgy tudom, mindenkinek saját felelőssége, hogy a háza előtt elkotorja a havat és jégmentesítsen. Mégis kevés olyan példát tudok mondani, ahol mindez meg is történt.Tóth Pálné
Tóth Pálné
Tóth Pálné
háztartásbeli: –Hótaposó van a lábamon, de még ez is csúszik. Egyáltalán nem vagyok megelégedve a járdák minőségével. Csupa jégpáncél az egész még itt az orvosi rendelő és a gyógyszertár előtt is. Sokan járnak ide idős emberek, ők hogyan közelítsék meg az épületet? Sokan ki sem mernek mozdulni a lakásból, mert attól félnek, hogy elesnek, eltörik kezüket-lábukat. Egy idős, 92 éves bácsit gondozok, most éppen azon gondolkodom, hogyan viszem majd hallásvizsgálatra, mert hiába hívok taxit, a sofőr nem fog minket felkísérni az orvosig. A fiam Kecskeméthez közel, Szarkáson lakik, és azt kell, mondjam, még a tanyavilágban is jobb a helyzet, mint itt a városban. Ott, összefognak az emberek, akinek nagy munkagépe van, azonnal eltúrja a havat, ahogy leesik. Itt napokig kellett várni a hókotrót.

Héjjas Géza Józsefné
Héjjas Géza Józsefné
Héjjas Géza Józsefné
nyugdíjas: – A két kutyával naponta háromszor sétálok. Nagyon csúsznak a járdák, alig találok olyan helyet, ahol biztonságosan lehet közlekedni. A forgalmas utakról ugyan eltakarították a havat, de a háztömbök közötti kisebb utcákat végig jég borítja. Idén többször megcsúsztam, de még nem estem el, tavaly viszont komoly zúzódásokat szereztem, éppen ezért félek, amikor ki kell jönnöm a lakásból.

Sajósi Mihály
Sajósi Mihály
Sajósi Mihály
orvos: – Sokat járok autóval, meg vagyok elégedve az utak minőségével. Először mindig a főútvonalakat takarítják le az illetékesek, csak később van lehetőség a mellékutak és kisebb utcák rendbe tételére. Az, hogy ki mennyire elégedett, szerintem az emberek vérmérsékletétől is nagyban függ, akik hevesebbek, általában azok hangoztatják elégedetlenségüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat elé ugrott egy nő Félegyházán

A helyszínen meghalt az a nő, aki délelőtt ugrott egy érkező vonat elé Kiskunfélegyházán. Leállt a vasúti közlekedés Félegyháza és Szeged között. Tovább olvasom