Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

A Hét témája: rács mögé a hajléktalanokkal?

Kecskemét - Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, ők hogyan állnak a hajléktalanokhoz, és mit gondolnak az utcán élő emberek lecsukásáról.
Mint arról korábbi cikünkben részletesen beszámoltunk, december 1-jétől akár 150 ezer forintos pénzbírsággal, vagy elzárással is büntethetik azokat, akik huzamosabb ideig az utcán élnek. Ez a Hét témája.

Tóbiás Antal
Tóbiás Antal
Tóbiás Antal
, nyugdíjas: - Én mindig rendkívüli sajnálattal tekintek a hajléktalan személyekre. Ha tudok adok nekik némi aprót is, illetve ismerek egy kisgyerekes anyukát, nekik ételt szoktunk adni, sajnos a mi nyugdíjunkból csak erre telik. Azt hogy rács mögé kerülhetnek amiatt, hogy az utcán élnek, teljesen agyament ötletnek tartom, és mélységesen felháborít, bár ezt önöktől hallottam eddig csupán, és nehezen is hihető. Azokat kell előállítani, akik bűnöznek, van belőlük jócskán, nem ezeket a szerencsétlen sorsú embereket. Hihetetlen milyen világot élünk, ha igaz ez a hír.

Pálinkás Kitti
Pálinkás Kitti
Pálinkás Kitti, kozmetikus: - Én személy szerint nem szeretem a hajléktalanokat, sok rossz élményem fűződik hozzájuk. Erőszakosak, rámenősek, és ha az ember nem ad nekik pénzt, sokszor agresszívek. Nem egyszer fordult már elő, hogy megátkoztak, mert nem adtam cigit. Ráadásul estefelé már nem lehet például a Széchenyi téren végigmenni. Olyat is láttam már, hogy hárman támadtak le ott egy járókelőt, és amikor az nem figyelt rájuk, elkezdek kiabálni, meg szitkozódni. Azt azonban túlzásnak tartom, hogy börtönnel büntessék őket, ez így nem megoldás semmire. Amikor kikerül, ugyanúgy hajléktalan marad, és kezdődik minden előröl.

Sándor Lajos
Sándor Lajos
Sándor Lajos
, nyugdíjas: – Sajnos, a buszpályaudvaron és a vasútállomáson elkerülhetetlen, hogy az ember bele ne fusson egy-egy hajléktalanba. Kellemetlen, ha leszólítják az embert, éppen ezért nem is szoktam pénzt adni a koldulóknak. Az új rendelkezést értelmetlennek tartom: hová menjen a szerencsétlen, ha még az utcán sem lehet. Ezeknek az embereknek megvan a maga baja, nem hiányzik, hogy megbírságolják vagy lecsukják őket csak azért, mert koldusok, nem így kellene megoldani a velük kapcsolatos problémákat. Sajnálom azokat az embereket, akik az utcára kerülnek, és ilyen embertelen körülmények között kénytelenek tovább élni az életüket.

Varga Mónika
Varga Mónika
Varga Mónika
, a Kecskeméti Televízió szerkesztője és műsorvezetője: - Az élet kiszámíthatatlan. Bárki bármelyik pillanatban a hajléktalanok sorstársává válhat. Az elesettek iránti könyörület erkölcsi kötelességünk. Ez belülről fakad, természetes érzés és cselekvés. Hiszem és vallom, hogy segít az értük való fohász, vagy az adakozás azokon a szervezeteken keresztül, amelyeknek tagjai a legjobban tudják: mit, mikor és hogyan lehet tenni a hajléktalanokért.


Strobl Zoltán
Strobl Zoltán
Strobl Zoltán
, vélemény a Facebookról: – Hajléktalannak lenni egy sajnálatos emberi tragédia, egy "állapot", amiből nagyon nehéz a visszaút. A probléma a felfogásukkal és a toleranciájukkal van, sok esetben agresszívan kéregetnek, ha nem kapnak még trágárságra is futja. Tél közeledtével beköltöznek lépcsőházakba, és az ember sajnálja őket, nehogy megfagyjanak, de ehelyett köszönetképpen odapiszkítanak - ez már szerintem túlmegy egy határon. Ezen a felfogáson kellene először változtatni.

Esch Péter
Esch Péter
Esch Péter, vélemény a Facebookról: – Nem pénzt, hanem ruhát kellene adni a hajléktalanoknak, hogy embernek tünjenek Ők is az utcán!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés a Juhar utcában

Betörtek egy Juhar utcai lakásba Kecskeméten csütörtökön. Tovább olvasom