Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

A hétvégén kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

Kecskemét - December 8. és 16. között rendezi meg Kodály Zoltán szülővárosa a róla elnevezett fesztivált.
Minderről Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója számolt be sajtótájékoztatóján. Mindketten kiemelték, hogy elsődleges szempont, hogy a hétköznapokat szintén „ünnepnek" tekintsék az itt élők; a Kecskemétre látogatók pedig mindig találjanak színvonalas programot. A 2012-es palettába méltón illeszkedik a december 8-án kezdődő Kodály Művészeti Fesztivál, amelyet önkormányzatunk ez alkalommal is jelentős összeggel támogat. A komolyzene kedvelői ismét felejthetetlen előadásokat láthatnak, ahol virtuóz előadóművészek, énekkarok, zenekarok és táncegyüttesek tisztelegnek városunk híres szülötte, Kodály Zoltán emléke előtt.

Mák Kornél és Bak Lajos a sajtótájékoztatón.
Mák Kornél és Bak Lajos a sajtótájékoztatón.

A fesztivál kilenc napja alatt a Kulturális Központ, a Kodály Iskola, a Kodály Intézet, a Református Újkollégium, a Piarista Gimnázium, az Evangélikus Templom, és a Szórakaténusz Játékműhely ad majd helyet az előadásoknak, mellette pedig a Kodály kántálások különleges hangulata eljut a város iskoláiba és óvodáiba, a szabadtéri helyszíneken pedig a vasútállomástól a Főtérig. A fesztivál fő üzenete: minél több lehetőséget adni ezen értékek megismerésére. Így követhetjük méltó utódként azt az utat, amelyet Kodály szavai kijelöltek számunkra: „Legyen a zene mindenkié".

A jelentős városi támogatásnak köszönhetően az ingyenes rendezvények mellett olcsó jegyárakkal és még kedvezményesebb lehetőséget kínáló bérlettel is várják az érdeklődőket. Mindketten kiemelték, hogy a színes programsorozatra városunk polgárai és a belföldi látogatók mellett a külföldieket – így a városunkban élő és dolgozó német családokat is várják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyó-per - Hárommilliós napidíj egy tanulmányért

Még a szerződés megkötésének napján elkészített tanulmányért hárommillió forintot fizetett a BKV Zrt. Tovább olvasom