Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A hétvégén már fesztiváloznak a felújított Vasútkertben

Máris pezsgő élet költözött Kecskeméten a Rákóczi útra és a Vasútkertbe, holott a projektelemek egy részének műszaki átadása még folyamatban van.
A mintegy másfél milliárd forintos uniós és hazai támogatású „Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja" beruházás kivitelezési munkálatai a végső fázisba értek. Ezekben a hetekben a projektet népszerűsítő fergeteges kísérő programok, valamint a szeptember 28-30 között rendezendő Vasútkerti Napok kapnak hangsúlyos szerepet.

A kivitelezési munkálatok több projektelem esetében már véget értek, illetve elkezdődött a műszaki átadás. Másrészt még hetekig zajlanak a projektet népszerűsítő kísérő programok, e hét végén pedig a Vasútkerti Napok, a megújult tér megnyitó programsorozata.

A Kecskeméti Törvényszék épületének megújítása még májusban befejeződött. Szintén megtörtént a Kik-For Kft. tulajdonában lévő három üzlet felújítása. Új arculatot kapott a Rákóczi út és a Vasútkert, mindkét helyszínen az utolsó simításokat végzik.
Bár a műszaki átadás még folyamatban van, a kecskemétiek máris birtokba vették a megújult Rákóczi utat és a Vasútkertet, a terek megteltek élettel.

A belvárosnak ezen része szeptember 28-30 között először teljesedhet ki a maga új szerepében, hiszen programok sokasága várja majd az érdeklődőket, valóságos fesztiválhangulat lesz. Ebben a három napban rendezi meg a Fesztiváliroda a Vasútkerti Napokat, amelynek keretében minden korosztály megtalálja a maga ízlésének megfelelő szórakozást.

A programhelyszínek és látnivalók a Városházáig érnek majd, hiszen a Város Napja alkalmából Kecskemétre érkezik a Debreceni Virágkarneválon harmadik díjat nyert kecskeméti virágkocsi és a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, amelyeket a Kossuth téren lehet megtekinteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Multifunkcionális közösségi központ épül Kecskeméten

A tervek szerint a közösségi központ két épületben valósulhatna meg: a Rákóczi út 4 szám alatti,… Tovább olvasom