Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A hideg vethet véget a köztéri buliknak

Kecskemét – A rendőrség tájékoztatása szerint továbbra sem csökken a lakossági bejelentések száma a város közterein hangoskodó, bulizó fiatalok miatt. A hidegre forduló időjárás azonban ideiglenes megoldást jelenthet a főként hétvégéken jelentkező problémára.
Évek óta visszatérő problémát okoz Kecskeméten, hogy a jó idő beköszöntével sok fiatal a belváros közterein alapozza meg az esti szórakozáshoz szükséges hangulatát, és sokszor a hajnali órákig hangoskodásuktól zajosak a környező utcák. A Kecskeméti Önkormányzat a helyzet javítása érdekében augusztus 1-én hatályba léptette a „szeszrendelet", melynek értelmében este 22 és reggel 06 óra között nem lehet szeszesital árusítani a város éjjel-nappal nyitva tartó üzleteiben és a benzinkutakon. A képviselők által egyhangúan megszavazott, bár sokak által vitatott rendelet tartalmaz viszont egy kiskaput, ugyanis az csak az éjjel-nappal nyitva tartó üzletekre és a benzinkutakra vonatkozott, a bevásárlóközpontokra nem. Az akkori indoklás szerint azért, mert ezek távol vannak a belvárostól, így nem alkalmasak arra, hogy a szórakozó fiatalok onnan szerezzék be az „alapozáshoz" szükséges szeszesitalt.

A Simonyi utca és környéke az egyik legproblémásabb területnek számít. Kérdés, mi lesz az éjjel nappali bezárása után.
A Simonyi utca és környéke az egyik legproblémásabb területnek számít. Kérdés, mi lesz az éjjel nappali bezárása után.

Az üggyel kapcsolatban felkerestük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahol arról érdeklődtünk, hogy javult-e a helyzet a városban a rendelet bevezetését követően. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy szóvivő arról tájékoztatta a delmagyar.hu-t, hogy kollégáik a közterület-felügyelőkkel a rendelet bevezetése után is rendszeresen járőröztek a város ilyen szempontból problémás közterein, és a szórakozóhelyek környékén. Amennyiben a közterület felügyelőkkel együtt ellenőriznek, akkor a rendőrség csak a törvényi hátteret biztosítja, amennyiben pedig csak a rendőrség, szabálysértés esetén feljelentést tesznek az önkormányzat felé, hiszen a büntetés kiszabása már a városi hivatal hatásköre. A visszajelzések alapján augusztus 1-e után is ugyanannyi bejelentés van a lakosság részéről csendzavarás miatt, mint korábban, főként pénteken és szombaton. Ugyanis bár a kisebb üzletekben és benzinkutakon nem lehet alkoholt kapni, de vannak olyan nagy bevásárlóközpontok, melyekre nem vonatkozik a rendelet, és ezt sokan ki is használják. A rendőrség tapasztalatai szerint a helyzet javul majd a hideg idő beköszöntével, hiszen ilyenkor kevesebben iszogatnak és csoportosulnak a szabadban, mint nyáron. Arra kérik alakosságot, hogy aki rendzavarást, hangoskodást észlel, az hívja a 107-et, és a járőrök azonnal intézkednek.

Olvasóink írták

 • 3. hajra.kecskemet 2010. október 19. 12:12
  „Hehe újabb csodálatos rendelet...
  Ha nem lehet megvenni este megveszi majd hamarabb...”
 • 2. kecskeméti2 2010. október 19. 08:47
  „Arra jó volt ez a rendelet egy jól menő boltot tönkrevágjanak, másra nem nagyon.”
 • 1. gróf 2010. október 19. 08:43
  „Javul a közbiztonság, jön a hideg!
  Komolytalan válasz a rendőrségtől, tettek és intézkedés nélkül.
  A rendőrnek is jó lesz a meleg örsön vagy az autóban szundikálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rács mögött a 60 éves szarka

A 60 éves férfi sorozatban követett el kisebb értékű lopásokat a városban.
Tovább olvasom