Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

A honfoglaló magyarok emlékanyaga a Katona József Múzeumban

Néhány nap múlva a Kecskeméti Katona József Múzeum tárja a dél-alföldi érdeklődő nagyközönség elé az "ÁRPÁD NÉPE - GYULA NÉPE. A honfoglaló magyarok emlékanyaga a Közép-Tisza vidékén." című kiállítást.
A tárlat Madaras László, szolnoki régész-kurátor vezető gondozásával Eger, Budapest, Kalocsa és Kecskemét múzeumainak táraiból készül s nyílik meg 2014. április 9-én, szerdán 16 órakor a Cifrapalota Kiállítóhely földszintjén (Kecskemét, Rákóczi út 1.) .

A közönséget Rosta Szabolcs múzeumigazgató, archeológus köszönti, majd a szakmai megnyitót Fodor István professzor, a Magyar Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatója tartja.

A nemzeti múltunkról alkotott egyre hitelesebb tudás példái eredeti tárgysorozatok, valamint másolatok és felpróbálható öltözet-darabok segítségével, a múzeum család- és közösségbarát munkatársainak kedvcsináló programjaival társítva június 29-ig fogadják a látogatókat.

További információk, bejelentkezés: cifrapalota.kecskemet@gmail.com, - http://muzeum.kecskemet.hu/cifra tel: 76/480 776.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zombor Gábor is köszöntötte a díjnyertes írónőt

„A bugacpusztaházi szülésznő" című novellájáért Dekker Pálné Surányi Mária Magdolna kecskeméti… Tovább olvasom