Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

A kalocsai lett az Év Levéltára - videó

Az díjat Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára adta át a Magyar Nemzeti Levéltárban november 27-én.
A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár lett idén az Év Levéltára kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseképpen. Az díjat Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára adta át a Magyar Nemzeti Levéltárban november 27-én.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által alapított kitüntetésre a magyarországi közlevéltárak és nyilvános magánlevéltárak, valamint a határon túli, magyar vonatkozású iratanyagot őrző egyházi levéltárak pályázhattak. A pályaműveket szakmai zsűri bírálta el az előző két év munkabeszámolója, bemutatkozási programterve és a támogatási keretösszeg felhasználási terve alapján. A nyertes 350 ezer forintos jutalmát az NKA biztosította.


A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár a Communio Projekt keretében végzett digitalizálási és online publikálási tevékenységének, honlapján nyújtott példaértékű szolgáltatásainak, valamint kiemelkedő családtörténet-kutatást segítő és közművelődési munkájának köszönhetően érdemelte ki az elismerést, amelyet Halász János kultúráért felelős államtitkár adott át az intézmény képviselőjének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elveszítheti állását a vagyongyarapodását igazolni nem tudó kecskeméti bíró

A bírók jogállásról szóló törvény előírja, hogy a bíráknak háromévente vagyonnyilatkozatot kell… Tovább olvasom