Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

A Kecskeméti Főiskola várja a Mercedes gyárát

Kecskemét - Kecskemétet nem csupán a fővárostól való optimális távolsága, jó infrastruktúrája, hanem műszaki felsőoktatása, a GAMF múltja és jelene is segítette a Mercedes beruházás elnyerésében.
Amikor a Kecskeméti Főiskola rektorához, dr. Danyi Józsefhez készültem, belemélyedtem az intézmény honlapjába, s abból messze nem érződött az az eufória, ami Kecskemétre jellemző a autógyári beruházás elindulása óta. A kereső a Mercedes szóra nem is nagyon adott találatot, ezen túl azonban korrektek híradások, élő a kapcsolat, de még korántsem vált „Mercedes Főiskolává" a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar (GAMF).

– Olyan hallgatóról nem tudok, aki közvetlenül azért jött volna hozzánk, hogy nálunk Mercedes gépészmérnökképzés van. Természetesen érdemes hozzánk felvételizni, hiszen a néhány éven belül komoly igénye lesz a Mercedesnek a diplomás műszakiakra. Amikor felvetem, hogy nem sok márkacsillagba botlottam az előcsarnokban, megtudtam, hogy a rektor megkérdezte a Mercedestől, hogy kiteheti-e a molinójukra az emblémát, de röviden és nagyon udvariasan érkezett a válasz: még nem.

A Kecskeméti Főiskola várja a Mercedes gyárát.
A Kecskeméti Főiskola várja a Mercedes gyárát.

A várakozás természetesen nagy – mondja a rektor –, de nem szaladhatunk túlságosan előre. A kapcsolat azonban élő és jó, 2009-ben többször is helyet adott a Mercedesnek a Kecskeméti Főiskola, itt tesztelték a számítógépes laborban a potenciális munkavállalókat és itt mérték fel a beszállítókat is. Molinó még nincs, de nemrégiben komoly felmérést végzett a hallgatók körében is a Mercedes.

Az eredmények szerint a GAMF diákjai műszaki alapismeretekből, illetve a mechatronikából jól felkészültek, a német nyelvtudással kapcsolatban kevésbé ígéretes a hallhatók tudása. Idézet a főiskolai honlapról: „Jónak ítélte a Daimler AG annak a tesztnek az eredményét, amelyet a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának önként jelentkező hallgatóival írattak meg általános matematikai ismereteik, logikai képességük és németnyelv-tudásuk felmérésére. A legjobb eredményt, 3,9-es átlagot a logikus gondolkodás és a számsorozatok témakörben érték el a hallgatók, gyengén ment viszont a német nyelv, ott csak 1,6 lett az átlag. A Mercedes tovább folytatja a főiskolások tesztelését a kiemelkedő hallgatók gyártás-automatizálási ismereteinek felmérésével. Elképzelhető, hogy velük már szorosabb kapcsolatot alakít ki a cég."

Folytatás az autopro.hu oldalon!

Olvasóink írták

  • 1. favágó 2010. február 24. 12:02
    „Kecskeméten nem csak a GAMF van!! Van ott még másik kettő főiskola is, tisztelt rektor úr, azokról is lehetne nehány szót ejteni!:-(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentést kértek a Zuschlag-perben

Prácser László kilencedrendű vádlott ügyvédje védence felmentését kérte a Bács-Kiskun megyei… Tovább olvasom